Haber Buketi

Yurt Dışı oylarında son durum: 1 milyon 153 bin 842 oy kullandı

Yurt Dışı oylarında son durum: 1 milyon 153 bin 842 oy kullandı

Online İSG Eğitimi

Türkiye 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek ikinci tur seçimlerine hazırlanıyor. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan, ikinci turda yarışacak.

Yurt dışında oy verme işlemi 20 Mayıs’ta başladı. Temsilciliklerde uzun kuyruklar oluşurken birçok ülkede sandıklar kapandı.

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) 28 Mayıs’ta yapılacak seçim için Türkiye’nin 73 ülkedeki 151 temsilciliğinde 167 noktada sandık kuruldu.

Yurt dışı temsilciliklerde bugün başlayan oy verme işlemleri 24 Mayıs’a kadar, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00’ye kadar sürecek.

Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan’da 2. tur oylaması sona erdi

Batı Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan’da, Türkiye’de 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oy kullanma işlemi sona erdi.

Bosna Hersek’teki Türk seçmenler, Saraybosna Büyükelçiliği ile Mostar ve Banja Luka başkonsolosluklarında kurulan sandıklarda 20-21 Mayıs’ta oylarını kullandı.

Oy verme işlemlerinin yerel saatle 22.00’da sona ermesinin ardından sandıklar kapandı.

Çekya, Macaristan, Slovakya ve Malta’da oy verme işlemi sona erdi

Türkiye’de 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turu için oy verme işlemi, Çekya, Macaristan, Slovakya ve Malta’da sona erdi.

Güney Afrika’da, oy verme işlemi sona erdi

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde Türkiye’deki Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oy verme işlemi sona erdi.

Güney Afrika’da seçmenler, Türkiye’nin Pretorya Büyükelçiliği ile Cape Town Başkonsolosluğunca kurulan sandıklarda 21-22 Mayıs tarihlerinde oy kullandı.

İlgili Haberler

Gündem

Morgan Stanley: Merkez Bankası faiz artırımına gidecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir