Yeni Şafak yazarı: Altılı Masa’nın geçtiği yeni aşama büyük kavgaları da başlatır

Yeni Şafak yazarı: Altılı Masa’nın geçtiği yeni aşama büyük kavgaları da başlatır

Yeni Şafak Ersin Çelik, sosyal medyada, Altılı Masa’da yer alan liderlerden en ağır eleştirilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gittiğini yazdı.

Eleştirilerin genelde CHP’liler tarafından yapıldığını yazan Çelik, “İki talepleri var. ‘Adayı artık açıklayın’ diyorlar. İkincisi gençlerden. “Kemal dede sen aday olma” diye bastırıyorlar. Birçok CHP’li genç, Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’dan 6 yaş büyük olmasını dile getirmiş mesela. 74 yaşında seçime girecek, seçilirse 80 yaşına kadar ülkeyi yönetecek. Tam olarak yaş meselesini tartışıyorlar” dedi. 

Başörtüsü çıkışının ardından Kılıçdaroğlu’nun daha sert eleştirilmeye başlandığını ve “CHP’nin içerik tarlası” dediği  Ekşi Sözlük’te dokunulmazlığının kaldığını yazan Çelik, seçmenin Altılı Masa’nın ortak adayı açıklamamasından rahatsız olduğunu ifade etti. 

Altılı Masa liderlerinin ağız birliği etmişçesine henüz ortak adayı gündeme almadıklarını söylediğini yazan Çelik,  “Öğrendik ki başka bir aşama daha varmış. Milliyet’te yer alan habere göre, Altılı Masa ortak cumhurbaşkanı adayı için özel bir ekip kurmayı planlıyormuş. Ekip ortak aday için kamuoyu anketlerinin de içinde yer alacağı çalışmalar yapacak, adayın kim olacağına ilişkin çalışma yürütecekmiş” diye yazdı.

Çelik yazısına şöyle devam etti:

“Altılı Masa’nın geçtiği yeni aşama büyük kavgaları da başlatır. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir iki ay önce sahaya inene kadar, anket formları üzerinden seçim kazanma havasına giren muhalefet bu sayede sahayı görmüş oldu. Muhalefeti destekleyen ve sosyal medyaya servis edilen anketleri hatırlayın. CHP’yi 0,5 puan farkla birinci parti ilan etmişlerdi. Bazı anketlere göre ise ülkenin ana muhalefet partisi İyi Parti olmuştu. Erdoğan ise ilk turda kaybediyordu.

İttifak ortakları kâğıt üzerinde birbirlerinden rol ve konum çalma siyasetine düşmüşken Erdoğan sahaya indi ve gerçek anketlerin gerçek verileri ortaya çıkmaya başladı. ‘Zaten kazanıyoruz. Bu sefer tamam’ havası bir anda dağıldı. Panik de başladı. Ankara kulislerinde muhalefetin ve özellikle de İyi Parti cephesinin 2028 seçimlerini hedeflediği konuşulmaya başladı bile.”

Yazının tamamını okumak için

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir