Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü’nden Karar gazetesine: Dünkü sürmanşetten dolayı bir özür dileyecek misiniz?

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü’nden Karar gazetesine: Dünkü sürmanşetten dolayı bir özür dileyecek misiniz?

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Karar gazetesinin dünkü sürmanşetinde Kurak günler filminin “2022’nin enleri” listesine seçilmesine ilişkin habere yer verilmesine tepki gösterdi. Ahmet Taşgetiren, Mehmet Ocaktan, Yusuf Ziya Cömert, Mustafa Karaalioğlu, Akif Beki ve Mustafa Çağrıcı’ya, “Karar gazetesinin dünkü sürmanşetinden dolayı, bir özür dileyecek misiniz?” diye soran Karahasanoğlu, söz konusu filmi “ahlaksızlığı meşrulaştırmaya çalışmakla suçlayarak, “Biz nerelere savrulduk. Biz ne yapıyoruz özeleştirisinde bulundunuz mu?” dedi.

Karahasanoğlu, ayrımcı bir dil kullandığı “Davutoğlu’nun gazetesinde, sahtekarlık ve eşcinselliğe ödül!” başlıklı yazısının devamında da şunları kaydetti:

“Dinleri sizin dininiz değil. Örfleri sizin örflerinizle örtüşmüyor. Felsefesi, günlük hayatları, hiçbir şeyleri size benzemeyen kişilerin çevirdiği ahlaksız bir filmi, sizinle benzeşmeyen kişilerden oluşturduğunuz Jüri’ye ‘2022 yılının en iyileri’ olarak ödüllendiriyorsunuz. Hiç hicap etmiyor musunuz? Ahmet Davutoğlu, Ahmet Taşgetiren, o filme, ailecek gidip, yüzünüz kızarmadan izleyebilir misiniz? Ki, bir de ‘2022’nin en iyileri’ olarak takdim ediyorsunuz? Ben, o filmin ‘eşcinselliği meşrulaştırma’sı sebebi ile tek başına her türlü hakareti hakkettiğine inanıyorum ama…”

Yazının tamamını okumak için .


TIKLAYIN – Ödüllü yönetmen Emin Alper: Bakanlık asıl ödemeyi senaryo değişikliğinden sonra yaptı

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir