Haber Buketi

Sinan Oğan: Ümit Özdağ ile kararımız aynı olmak zorunda değil

Sinan Oğan: Ümit Özdağ ile kararımız aynı olmak zorunda değil

Online İSG Eğitimi

ATA İttifakının cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlerin ilk turunda 5.17 oranında oy alan Sinan Oğan, “Ümit Özdağ ile kararımız aynı olmak zorunda değil” dedi. Oğan, karar verirken hangi ölçüye göre hareket edeceğine ilişkin soruya, “Gelecekte Türkiye’yi yönetme ve bir krize sokup sokmama, ülkenin bu seçimi kazasız belasız atlatıp atlatamaması, sonrasında yönetim krizinin oluşup oluşmaması” şeklinde yanıt verdi.

Bugün, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda yarışacak Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan’dan hangisini destekleyeceğini açıklayacak olan Sinan Oğan, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı.

“Aynı düşünmek zorunda değiliz”

Oğan, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile görüş farklılığı yaşadıklarına ilişkin iddiaya, “Ümit beyle tüm süreci istişareyle götürüyoruz. Hatta farklı şeyler düşünsek de istişare ediyoruz. Aramızda sıkıntı yok. Her şeyi konuşuyoruz. Sadece Ümit beyle değil, diğer arkadaşlarla da…… Ümit beyle dostluğumuz ve hukukumuz var. Ancak kararımız aynı olmak zorunda değil. Farklı düşünebiliriz. Aynı düşünmek zorunda değiliz. Tamamı aynı tavrı destekleyecek diye bir şey yok” yanıtını verdi.

Görüşmelerde ne teklif edildi?

Oğan, “Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile yaptığınız görüşmelerde size bir teklifte bulunuldu mu?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

“İkisine de ‘Sizden şunu istiyorum’ diye bir teklifle gitmedim. İlkeler bazında konuştum. Dolayısıyla, anlaşacağım ve destekleyeceğim tarafla ilgili ilkeler bazında karar vereceğim. Asla ‘Şunu aldık, şunu verin’ olmayacak. Beni birçok şeyle suçluyorlar. Benim öyle bir talebim ve niyetim yok.”

“Özdağ’ın tarafsız kalacağı, sizin Erdoğan’ı destekleyeceğiniz doğru mu?”

Oğan, “Özdağ’ın tarafsız kalacağı, sizin Erdoğan’ı destekleyeceğiniz doğru mu?” sorusuna da “Ne benim ne Ümit beyin kesinleşmiş bir kararı yok. Olsaydı birbirimizle paylaşırdık. Bu tür söylentilerin gerçekliği yok” cevabını verdi.

Yazının tamamını okumak için .


TIKLAYIN – Sinan Oğan, ‘destek’ kararını bugün saat 17.00’de açıklayacak

TIKLAYIN – Adalet Partisi Başkanı Vecdet Öz: ATA İttifakı resmen sona ermiştir

İlgili Haberler

Gündem

YSK resmi rakamları duyurdu: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir