NATO üyeliği için Türkiye’ye gelen İsveç Başbakanı, Anıtkabir’i ziyaret etti

NATO üyeliği için Türkiye’ye gelen İsveç Başbakanı, Anıtkabir’i ziyaret etti

Türkiye gezisinde Anıtkabir’i ziyaret eden İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, NATO üyeliği için Ankara ile imzalanan muhtırayı sonuna kadar uygulayacaklarını söyledi.

NATO’yla üyelik sürecine ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Anıtkabir’i ziyaret etti.

Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol’dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine gelen Kristersson, buraya çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu. Kristersson, saygı duruşunun ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Kristersson, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Kristersson, deftere şunları yazdı: “Yaklaşık 100 yıl önce tarafınızca kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni ziyaret etmek benim için büyük bir onurdur. 1934’te Ankara’daki İsveç Büyükelçiliğinin açılışında, dönemin Veliaht Prensi Gustaf Adolf ile çekilmiş fotoğraflarınız, bana ülkelerimiz arasındaki yakın bağların ne kadar eskiye dayandığını anımsatmaktadır. İsveç ve bu güzel ülke arasındaki ilişkileri derinleştirme temennilerimle.”

Kristersson, basına yaptığı açıklamada da, “İsveç Parlamentosu’nda Türkiye ile ‘İsveç Parlamentolar Arası Dostluk Grubu’ kurulması için çalışma başlatıldığını duyurmak isterim. İsveç Muhtırayı sonuna kadar uygulayacak. İsveç terör örgütleriyle diyaloğa girmeyecek” dedi.

Ziyarette, Kristersson’a Ankara Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçisi Yönet Can Tezel, İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Atalay eşlik etti. (AA/DHA)

 

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir