Nasıl başladı? Nasıl bitti?

Nasıl başladı? Nasıl bitti?
Ümit Genç

İletişim Bilgileri

Dört gün önce nasıl kazandın? Ligin en güçlü hücum pres yapan takımı Fenerbahçe’ye karşı tek topu tercih ettin. Geçişten tonla pozisyon vermek yerine merkezi az adamla riske edip geleni ileri oynadın. Doğru kurgulama. Çarpıştın, oyun bozdun. İyi plandı ve tuttu.

SET OYUNU ÇIKMAZI

Karagümrük’e nasıl kaybettin? Aynı formasyon ama set oyununa dönüşle. Bu takım iç sahada yapamadığı pas oyununu deplasmanda nasıl yapacak? Merkezde üçlü kuramıyor. Beklerin hücum üretkenliği sıfır. Topa hükmedeyim kafasıyla çıkıp Hamsik’i kenarda tutmak olmaz. Absürd 2 pozisyonla yenilen gol ve kırmızı kartla kayıp 45 dakika. Üstüne gelen Visca’nın gerçek anlamda psikoloji bozan sakatlığı…

ŞANSI TEPEN 3 HAMLE

Her şeye rağmen Karagümrük’ün de eksik kalmasıyla maç tekrar geldi aslında.

Maalesef o şansı da Abdullah Hoca hiç etti. İkinci yarı düşünceleri hiç olmayacak kadar kötüydü:

1- Hüseyin tercihinde pişman olduğu kesin. 3’lüye dönüp riske gitmek yerine Larsen’i aldı. Gbamin’den stoper yaptı. Merkezi Bakasetas – Abdülkadir’e bıraktı. Kırılganlık 1’ken 5 oldu.

2- Visca’yı o halde görünce Abdullah Avcı’nın ayarları hepten gitti. Aklının o andan itibaren sahada olduğunu düşünmüyorum hocanın.

3- En kötü zamanlarında bile 90 dakika sahada tutulan Trezeguet’in burada çıkarılması. Merkezi tekrar Hamsik’le kontrole alma dönüşü. Anlamsız kaldı.

5 dakika sonra yine geçişten gelen Karagümrük hücumunda 5’e 3 üstünlüğü olmasına rağmen yenilen 3. gol… Sıfır reaksiyon.

Yusuf-Vitor Hugo değişikliği 5 dakika sonra 4. gol… Sıfır reaksiyon.

Velhasıl Trabzonspor bu maça Bartra’nın daha 5. dakikada kayan kramponları kadar hazırdı. O kramponu değiştirmedi gitti, hoca kafayı değiştirmedi 3 puan gitti.

Değişmesi gereken asıl şeyler değişmezse belli ki bu gidişle sezon da gidecek.


Ümit Genç

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir