Meta’da çalışacaktı, şirketin kararıyla tüm planları altüst oldu

Meta’da çalışacaktı, şirketin kararıyla tüm planları altüst oldu

Geçtiğimiz günlerde işe alımları durdurduğunu açıklayan Meta’nın bu kararının etkileri devam ediyor. Şirket, uluslararası mühendislere gönderdiği teklifleri geri çekiyor; Meta’da çalışmaya başlayacağını düşünen çalışanlar ise yeni işleri için taşınmayı planlarken Meta’nın geri adımıyla şok yaşıyor.

Teknoloji şirketlerindeki krizler devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz hafta Meta, tüm işe alımları durdurduğunu açıklamıştı. Şirketin bu kararı teklif almış çalışanları da etkiledi. Şirket, aldığı karar çerçevesinde teklifleri bile geri çekti.

Şirketin, geleneksel olmayan geçmişe sahip kişilere sistem ve yazılım mühendisliği eğitimi sağlayan 12 aylık bir program olarak tanımladığı Meta’nın bir programına kabul edilen bir grup mühendisin şirketin işe alımları durdurmasından etkilendiği belirtiliyor. Bu programa dahil olan bir mühendis, Londra’ya taşınmayı planlarken Meta’nın iş tekliflerini iptal ettiğini söylüyor.

Kuzey Afrikalı bir teknoloji çalışanı eşyalarını toplamış ve Londra’ya taşınmaya hazır bir şekilde yeni işine başlamayı bekliyordu. Ancak bir Meta işe alım görevlisi ona iş teklifinin iptal edildiğini söyledi. Oysa sadece üç hafta sonra işe başlayacaktı.

TAŞINMA PLANLARI YAPARKEN İŞ TEKLİFİNİ GERİ ÇEKTİLER

Insider’a verdiği demeçte, “Kararlarını yeniden düşündüklerini gösteren hiçbir şey yoktu, bu yüzden şok oldu. Cuma günü uçuşum vardı ve beni pazartesi aradılar” dedi.

Insider’a konuşan çalışanlar, Meta’yı kötülemelerini önleyen belgeler imzaladıkları için isimlerini açıklamak istemediler.

İptal edilen iş teklifleri, Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in reklam ve gelir yavaşlaması ile mücadele ederken işe alımları durdurma ve bütçeleri küçültme planlarını duyurmasıyla geldi. Bir Meta sözcüsü de şirketin yakın zamanda staj tekliflerini geri çektiğini doğruladı.

Kuzey Afrikalı teknoloji çalışanı, Meta’da çalışma fırsatını “hayallerin gerçekleşmesi” olarak gördüğünü belirtirken henüz gerçek bir yazılım mühendisi rolü kazanma deneyimine sahip olmadığını söyledi:

“Taşınacağım için çok heyecanlıydım. Benim ülkemden olmak, İngiltere vizesi almak pek kolay değil. Tunus’a seyahat etmeniz gerekiyor, bu yüzden tüm süreç boyunca çok yardımcı oldular.”

DİĞER İŞ TEKLİFLERİNİ REDDETMİŞTİ

Henüz işini bırakmadığı ve evini boşaltmadığı için kısmen daha sorunsuz bir süreç geçirecek olsa da Meta’dan iş teklifi alan her mühendis aynı durumda değil. Meta’dan teklif alan ancak son anda işe alımı durdurulan, İtalya’dan bir mühendis, “Her şey planlıydı ve temelde hayatımı kökünden değiştirdim. İşimi ve dairemi terk ettim” dedi.

Amazon ve Skyscanner’dan gelen iş tekliflerini Meta’nın Discover Production Engineering programı için geri çevirdiğini de söyledi:

“Meta’da prestij ve ilginç mühendislik zorluklarıyla çalışmak ilgimi çekti, ancak çalışanlarını ve gelecekteki çalışanlarını açıkça umursamadıklarını gördüm.”

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir