Haber Buketi

Meksika lideri: Burası ABD’den daha güvenli

Meksika lideri: Burası ABD’den daha güvenli

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD hükümetinin Meksika’ya yönelik seyahat uyarılarını karalama kampanyası olarak nitelendirerek ülkesinin ABD’den daha güvenli olduğunu söyledi.

Günlük basın toplantısında konuşan Lopez Obrador, “Meksika’ya insanlar güvenli şekilde seyahat edebilir. Bu konuda bir sıkıntı yok zaten bunu hem ABD vatandaşları hem de kendi vatandaşlarımız gayet iyi biliyor” ifadesini kullandı. ABD’deki muhafazakar politikacıların, Meksika’yı başarısız bir devlet olarak göstermeye çalıştığını belirten Lopez Obrador, bu şekilde yönetiminin başarısını zedelemek istediklerini kaydetti.

Lopez Obrador, ABD’nin, hükümetinin bir işe yaramadığını söylemek için güvensizlik algısı yaratmaya çalıştığını söyledi.

Son yıllarda Meksika’ya yerleşen çok sayıda Amerikalı olduğuna dikkat çeken Lopez Obrador, ABD’nin seyahat uyarılarını “asılsız” ve yönetimine karşı bir “karalama kampanyası” olarak nitelendirerek ülkesinin ABD’den daha güvenli olduğunu ifade etti.

Meksika’da kaçırılan 4 ABD vatandaşından 2’sinin ölü bulunmasının ardından ABD, Meksika’nın 6 eyaletine “seyahat edilmemesi”, 24’üne de “dikkatli seyahat edilmesi” uyarısı yapmıştı. ABD, yalnızca iki eyaletin seyahat için güvenli olduğunu bildirerek vatandaşlarını “cinayet, adam kaçırma, araba kaçırma ve soygun gibi suçların Meksika’da yaygın” olduğu konusunda uyarmıştı. (AA)

İlgili Haberler

Dünya

Biden’dan bir ilk! Veto etti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir