KYK 3 aylık toplu ödeme tarihleri açıklandı! KYK burs ve kredisi ne zaman yatacak?

KYK 3 aylık toplu ödeme tarihleri açıklandı! KYK burs ve kredisi ne zaman yatacak?

KYK burs ve öğrenim kredisi ilk kez alacak olanlar Ekim, Kasım ve Aralık ayı için toplu ödeme alacak. KYK burs ve öğrenim kredisi için hesaplara yatma tarihi açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 531 bin 468 öğrenciye toplam 1 milyar 428 milyon 657 bin TL ödeneceğini açıkladı.

KYK 3 AYLIK TOPLU ÖDEME NE ZAMAN?

2022-2023 öğretim yılı için burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin Ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredileri hesaplarına yatırılmaya başlandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022-2023 öğretim yılı için burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan öğrencilere öğretim yılı başı olan Ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredilerinin öğrencilerin hesaplarına 29 Aralık itibarıyla yatırılmaya başlandığını bildirdi.

Bakan Kasapoğlu, sisteme dahil olarak ilk defa burs-kredi başvurusunda bulunan ve taahhütnamesini onaylayan öğrencilerden 222 bin 461 öğrenciye burs, 309 bin 007 öğrenciye ise kredi ödemesi yapılacağını açıkladı. Bakan Kasapoğlu, böylelikle 531 bin 468 öğrenciye toplam 1 milyar 428 milyon 657 bin TL ödeneceğini kaydetti.

Ekim, Kasım, Aralık aylarına yönelik 850 TL üzerinden yapılacak burs-kredi ödemeleri, TC Kimlik numarasının sonu “0 ve 2” olanlar 29 Aralık’ta, “4 ve 6” olanlar 30 Aralık’ta, “8” olanlar 31 Aralık’ta alabilecek.

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ MİKTARI NE KADAR?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Lisansta ödenen tutar 850 liradan 1250 liraya, Yüksek lisansta ödenen tutar 1700 liradan 2 bin 500 liraya, Doktora için ödenen tutar ise 2 bin 550 liradan 3 bin 750 liraya yükselmiş oldu. Ocak ayından itibaren alacağınız ödemeler, bu seviyelerde olacak. Tüm gençlerimize yeni düzenlememizin de hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

KYK BURS NEDİR?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir