Haber Buketi

Konak arazisi Rönesans Holding’e satıldı

Konak arazisi Rönesans Holding’e satıldı

Kamuya ait olan VakıfBank’ın iştiraki Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A. Ş., (Vakıf GYO) İzmir’in en değerli bölgelerinden biri olan Konak’taki 17 bin metrekarelik arazisini sattığını açıkladı.

KAP’A BİLDİRDİ

Vakıf GYO’nun Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) 9 Mart’ta yaptığı açıklamada, “Gelir Paylaşımı” yöntemiyle düzenlenen ihaleyi, Rec Uluslararası İnşaat şirketinin kazandığı ve şirket ile sözleşme imzalandığı duyuruldu.

4 MİLYAR 400 MİLYON LİRA GELİR

Rönesans Holding’e bağlı Rec Uluslararası İnşaat şirketinin araziye yapacağı proje ile 4 milyar 400 milyon TL gelir elde edeceği ve bu gelirin 1 milyar 554 milyon TL’sinin Vakıf GYO’ya ödeyeceği bildirildi.

KÜLLİYE VE YAZLIĞI DA İNŞA ETTİ

Araziyi alan Rönesans Holding, Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin yanı sıra Marmaris Okluk Koyu’ndaki yazlığı da inşa etmesiyle biliniyor.

ŞEHİR HASTANESİ İHALELERİ

Şirket aynı zamanda da milyarlarca lira kira ödenen şehir hastanelerinin ihaleleri ile birçok kamu kurumunun inşaat ihalelerini almasıyla gündeme geldi. 11 şehir hastanesinden, Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ve İstanbul Başakşehir’de bulunan toplam beş şehir hastanesini Rönesans Holding işletiyor.

Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre,
2020’de meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği Elazığ depreminin ardından yapılan konut projelerini de Rönesans Holding almıştı.

CERRAHPAŞA İHALESİ DE RÖNESANSTA
Ayrıca Rönesans Holding İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin depreme dayanıksız ve çürük olduğu için boşaltılan binalarının yenileme ihalesini aldı. TOKİ, 6 Mart tarihinde “Cerrahpaşa Hastane Yapıları Kompleksi Kaba İnşaatı” adı altında bir ihale düzenledi. İhale kapsamında Rönesans Holding’e bağlı Rec Uluslararası İnşaat Şirketi ile TOKİ arasında 2 milyar 60 milyon TL’lik sözleşme imzalandığı bildirildi.

İlgili Haberler

Ekonomi

Fed’in iki gün sürecek Federal Açık Piyasa Komitesi…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir