Haber Buketi

Kemal Kılıçdaroğlu: Oylar bir kişiye gitmez, hedefe gider; beklenti kişiye özgü değil

Kemal Kılıçdaroğlu: Oylar bir kişiye gitmez, hedefe gider; beklenti kişiye özgü değil

Online İSG Eğitimi

Haber Merkezi

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündemi değerlendiriyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, HaberTürk ekranlarında canlı yayın konuğu oluyor. Kılıçdaroğlu’nun söyleşisinden öne çıkan başlıklar şöyle:

“Hala enkazı kaldırılmayan olduğu yerleri gördüm. Yapılacak çok iş var. Seçim sürecinde orası unutulur gibi oldu. Yaz ayları geldi, ciddi sorunlar çıkabilir. İktidarın burayla ilgili bir şeyi yok. Pek çok sorun var. Sorunlarla ilgilenen iktidar yok. Erdoğan istiyorsa beraber gidebiliriz, vatandaşı dinleyebiliriz. Arada bir miktar para veriyorlar. Bunlar doğru değil, sağlıklı ve tutarlı kararlar alınmalıdır.

“Şu konularda uzlaştık diye bir tablo yok”

Yarın 11’de açıklayacağız. Ortaklaştığımız konu Türkiye’nin bugün içinde olduğu durum. Sığınmacılar, terör, anayasanın ilk 4 ve 66. maddesi var, yolsuzluklar var. Görüşme trafiği sonlanmadı. Diğer bileşenlere şu konularda uzlaştık diye bir tablo yok. İttifak’ın genel başkanlarını da büyükşehir belediye başkanlarını da doğal olarak bilgilendireceğim. Zaten kamuoyu bilecek. 

“Gidişten rahatsızız, değişmesini istiyoruz”

Hemen oturup anlaşma yaptık değil. Görüşmeler devam ediyor. Ümit Bey ile 3 kez yan yana geldim. Bugün de bir araya geldim. Tamamen ülke çıkarları üzerine mutabakat çalışması var. Biz de onlar da gidişten rahatsızız, değişmesini istiyoruz.

“Daha önce size destek verenler sizin köleleriniz değil”

Oylar bir kişiye gitmez, hedefe gider; beklenti kişiye özgü değil. O zaman insanları robot olarak düşünürsünüz. Daha önce size destek verenler sizin köleleriniz değil. Siyaseten bir kişi durduğu yeri bilmeli. Bu ahlaki bir şeydir. Sahte maskeler düştü. 

“Sağlıklı ekonomi politikası istiyorsanız Kılıçdaroğlu’na vereceksiniz”

Birinci turda sonuç alacağımızı düşünüyorduk ama iki taraf da beklenen sonucu alamadı. Şimdi 2 lider var ve tek bir oy pusulası ve seçime gideceğiz. Bu bir referandum. Siz anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmek istiyorsanız Erdoğan’a vereceksiniz. Kadın haklarının kısıtlanmasını istiyorsanız Erdoğan’a vereceksiniz. Sığınmacılar Türkiye’de kalsın, yenileri de gelsin diyorsanız Erdoğan’a vereceksiniz. 2 yıl içinde kendi ülkelerine göndereceğim diyorsanız Kılıçdaroğlu’na vereceksiniz. Dolar 30 liraya çıksın, fakir kitle olarak daha da büyüsün istiyorsanız Erdoğan’a vereceksiniz, daha sağlıklı ekonomi politikası istiyorsanız Kılıçdaroğlu’na vereceksiniz. 

Hiçbir dezavantaj yok, tam tersine Türkiye için büyük bir yarar. 

Ayrıntılar geliyor…

İlgili Haberler

Gündem

Şikâyetçi olduğu ortaya çıkmıştı: Evinde ölü bulunan Çilem…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir