İzinsiz havai fişek gösterisi yapanlara 8 bin 624 lira ceza uygulanacak

İzinsiz havai fişek gösterisi yapanlara 8 bin 624 lira ceza uygulanacak

Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun ilgili maddelerine aykırı davrananlara 2023 yılında uygulanacak idari para cezaları, yeniden değerleme oranı olan yüzde 122,93 oranında artırıldı. Buna göre, izinsiz lazer veya havai fişek gösterisi yapan kişiler ile uçak içinde duman çıkaran cihaz ve mamulleri kullanan yolculara 8 bin 624 lira idari para cezası uygulanacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “2920 Sayılı Sivil Havacılık Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ”, Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Tebliğde, idari para cezalarının her takvim yılı başından geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırıldığı, bu oranın da yüzde 122,93 olarak tespit edildiği bilgisi yer aldı.

Buna göre, Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun ilgili maddelerine aykırı davrananlara gelecek yıl 5 bin 256 ile 105 bin 697 lira arasında değişen tutarlarda idari para cezası verilecek.

Uçuş emniyetini kasıtlı riske eden pilotlara 57 bin 516 lira, izinsiz lazer veya havai fişek gösterisi yapan kişiler ile uçak içinde duman çıkaran cihaz ve mamulleri kullanan yolculara 8 bin 624 lira idari para cezası uygulanacak.

Cezalar 1 Ocak 2023’ten itibaren uygulanmaya başlanacak. (ANKA)

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir