İstanbul’un iş dünyası resesyon endişesi yaşıyor

İstanbul’un iş dünyası resesyon endişesi yaşıyor

İstanbul Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ömeroğlu, “2023 odaklı siparişlerde geçen yılın aynı dönemine göre otomotiv sektörü hariç yüzde 30 düşüş var” dedi.

Dünya gazetesinin aktardığı habere göre Ömeroğlu, resesyon endişesinin arttığını belirterek “Yılbaşı sonrası gelen siparişlerin oranı geçen yıla nazaran ciddi bir şekilde düşüş gösteriyor. Bu kapsamda resesyon ciddi bir şekilde Türkiye’yi de etkileme ihtimali oldukça yüksek” dedi.

İSİFED Başkanı, siparişlerde azalmanın işsizliği tetikleyebileceğini belirterek “2023’te asgari ücret maaşlarında ciddi bir artış bekliyoruz. Bu durum bazı tesislerde işten çıkarmalara neden olabilir. Bu bağlamda 2023’ün ilk yarısı bizi zorlayabilir” diye konuştu.

Ömeroğlu, 2022’nin ilk üç çeyreğine kadar reel sektördeki bir oyuncunun ciddi siparişler aldığına vurgu yaparak, “Ancak son iki aydır siparişlerde bir azalma var. Özellikle 2023 odaklı siparişlerde geçen yılın aynı dönemine göre otomotiv sektörü hariç yüzde 30 düşüş var” dedi. Ömeroğlu, siparişlerdeki azalmanın önemli bir kısmının İstanbul Avrupa yakasında bulunan firmalarda gerçekleştiğini bildirdi.

 

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir