İşsizlik Sigorta Fonu’ndan işverene destek süresi uzatıldı

İşsizlik Sigorta Fonu’ndan işverene destek süresi uzatıldı

İşverenlere İşsizlik Sigortası Fonu üzerinden verilen deste 2023 yılı sonuna kadar uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yayımlanan karara göre, 2020 yılında normalleşme sürecinin hızlandırılması, Covid-19 salgını gerekçesiyle iş akitlerinin feshedilmesini engelleyen uygulama ile kısa çalışma uygulamasının uzatılmasına ilişkin yürürlüğe konulan işverenlere İşsizlik Sigortası üzerinden verilen destek ödemeleri 2023 yılının sonuna kadar uzatıldı.

Kararda şunlara yer verildi: “4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nun geçici 10’uncu maddesinin uygulanma süresinin 31/12/2023 tarihine kadar uzatılmasına, 4447 sayılı Kanun’un geçici 10’uncu maddesinin 12’nci fıkrası gereğince karar verildi.”

İş gücü piyasasında normalleşme sürecinin hızlandırılması ve Covid-19 salgını gerekçesiyle iş akitlerinin feshedilmesini engelleyen uygulama ile kısa çalışma uygulamasının uzatılmasına ilişkin düzenlemelerin de bulunduğu “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”, 2020 yılının Temmuz ayında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmişti. Uygulama süresi uzatılan söz konusu geçici 10. madde uyarınca, ilave istihdam yaratan işverenlerin toplamda yüzde 34,5 olan sigorta primlerinin yüzde 5’lik kısmı Hazine tarafından, kalan yüzde 15,5’lik kısmı ise İşsizlik Fonu tarafından karşılanıyor. (AA)

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir