Haber Buketi

İmge Sahaf, artan kira masrafına “hayır” dedi, kapandı

İmge Sahaf, artan kira masrafına “hayır” dedi, kapandı

Online İSG Eğitimi

İstanbul’un eski sahaflarından biri kapılarını kapattı. Faturaların, kiraların astronomik rakamlara ulaştığı bu günlerde artık masraflarını karşılayamayacağını söyleyen İmge Sahaf, “maalesef kapattık” dedi.

1998 yılından beri açık olan sahafın son günü sosyal medyada da dikkat çekti. Twitter üzerinden Bahtiyar Sahaf, “Bir sahafın son günü! Kadıköy’ün en büyük sahafı İmge Sahaf kira zorluğu sebebiyle kapandı!” diye yazdı.

Sahafın sahiplerinden Gökhan Demiray ise Reportare’den Haluk Kalafat’a kapanma kararını şu sözlerle anlattı:

“Kirayı ödeyemediğimiz için değil, bu kadar yüksek kirayı ödemek istemediğimiz için kapatıyoruz. Baktık ki, bu böyle devam ederse iş sahaflıktan çıkıp iyice ticarete dönecek. Sonuçta tabii bir ticaret bu, ama sadece para kazanmak değil. Ne kadar dirensek de bu piyasa koşulları sürdüğü müddetçe sonumuz belliydi. Sizden önce bir beyefendi geldi. Haberi duymuş, ne kadar üzüldüğünü anlattı. Moda’lıymış, yaşlıca biri. Belli ki okumuş, yazmış, sormadım ama belki profesör emeklisi. ‘Bugüne kadar verdiğiniz emekler için teşekkür ederim’ dedi. Beyefendi gitti, ben ağlamaya başladım. Sahaflık böyle bir meslek, kitapla, okuruyla bağ kurarsın. Kitap alıp satmak değil bu; iğneyle kuyu kazdık, yok olması muhtemel nice belgeyi, bilgiyi, kitabı kurtardık. Bunca emeğin sonucunda zengin olmadık, çok kazanıp bir dükkân almış olsak kiracı olmazdık zaten; İmge Sahaf da hayatına devam ederdi.”

İmge Sahaf, kepenk indirmesiyle beraber elindeki yayınları da bir eğitim kurumuna devretmiş.

İlgili Haberler

Kültür Sanat

Alıcı çıkmadı: Ünlü çift evlerinin değerini 416 milyon…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir