HDP’li Saruhan Oluç’tan Fuat Oktay’a: ‘Megri megri’ diyerek, erbani çalarak Kürt dostu olunmaz!

HDP’li Saruhan Oluç’tan Fuat Oktay’a: ‘Megri megri’ diyerek, erbani çalarak Kürt dostu olunmaz!

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay‘a, “Öyle ‘Megri megri’ diyerek, erbani (bir çeşit def) çalarak Kürt dostu olunmaz. Kürt dostu olmak demek, Kürt halkının taleplerine kulak vermek, dinlemek demektir. Bu talepleri demokratik siyaset alanında, Ankara’da Meclis platformunda yerine getirmek için bir diyaloğu, bir müzakereyi siyasi partiler arasında hep birlikte sürdürebilmek demektir” diyerek tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2021 Yılı Kesin Hesabı ile 2023 Yılı Bütçesi’nin tümü üzerine görüşmeler bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, milletvekillerinden gelen eleştirilere yanıt verdi. 

Oktay, konuşmasında; “Belediyelerden bahsettiniz; kayyumların kamu kaynaklarının, milletimizin vergilerinin PKK/YPG’ye dağa gönderilmesini engellemesi ağrınıza gitti herhalde… Kayyumlarla milletin kaynakları milletimize, o şehrin sakinlerine gitmektedir. Zorunuza gitse de gitmese de tüm illerimizle, belediyelerimizle yerelden kalkınmaya devam edeceğiz” dedi. 

“Bir tek belediyemize usulsüz harcama, parayı halkın parasını belediye hizmetlerine değil de başka yere harcama nedeniyle dava açılmamıştır”

Bunun üzerine HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Oktay’a şu yanıtı verdi:

“Sayın Oktay, siz başlattınız bu tartışmayı; bu bütçe boyunca da bu tartışma ile devam edeceğiz. Ben de ufak bir cevap vereyim size. Bu Kürt düşmanlığı meselesine girdiniz ya. Dört buçuk yıldır ben burada bunu konuştum, bir yalan üzerine politika inşa ettiniz. Çöktü o politika ama aynı yalanı sürdürüyorsunuz. Bir tek belediyemize usulsüz harcama, parayı halkın parasını belediye hizmetlerine değil de başka yere harcama nedeniyle dava açılmamıştır. Bir tek belediye başkanımız bu nedenle mahkûm edilmemiştir. Bir yalan üzerine kuruyorsunuz politikanızı. Kürt halkının bölgedeki iradesini gasp ettiniz ve bu gaspı örtmek için her yıl bu yalanı söylüyorsunuz.”

“Kayyumlarınız; yolsuzluk, usulsüzlük harcama kayyumlarıdır”

“Kürt düşmanı olduğunuz için yok sayıyorsunuz”

“Ben size bir isimden bahsedeceğim… Emine Şenyaşar. 637 gündür, Urfa Adliyesi önünde nöbet tutuyor. Neden? Adalet arıyor. İşte siz Kürt düşmanlığı nedir diye soruyorsanız Emine Şenyaşar’a bakacaksınız. Samimiyetten bahsediyorsunuz. Diyarbakır Anneleri, bizim de annelerimizdir. Ama siz eğer samimi olsaydınız beyaz tülbentli Barış Anneleri’nin uzattığı barış elini tutardınız. Onların elini tutardınız. Ama siz Kürt düşmanı olduğunuz için yok sayıyorsunuz.” 

“Öyle ‘Megri megri’ diyerek, erbani çalarak Kürt dostu olunmaz”

HDP’li Oluç, Oktay’a şu eleştirileri yaptı: 

“Öyle ‘Megri megri’ diyerek, erbani (bir çeşit def) çalarak Kürt dostu olunmaz. Kürt dostu olmak demek, Kürt halkının taleplerine kulak vermek, dinlemek demektir. Bu talepleri demokratik siyaset alanında, Ankara’da Meclis platformunda yerine getirmek için bir diyaloğu, bir müzakereyi siyasi partiler arasında hep birlikte sürdürebilmek demektir. Ama siz ne yapıyorsunuz, demokratik siyaset konusunda kararlı olan bir partiyi demokratik siyaset alanından tasfiye etmeye çalışıyorsunuz. Asla bunu başaramayacaksınız.” (ANKA) 

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir