Haber Buketi

Haluk Bayraktar’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt: Dünyanın en büyük İHA ihracatçısıyız, biz mi rekabetten kaçacağız?

Haluk Bayraktar’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt: Dünyanın en büyük İHA ihracatçısıyız, biz mi rekabetten kaçacağız?

Online İSG Eğitimi

Baykar Teknoloji’nin CEO’su Haluk Bayraktar, Cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İHA ve SİHA’lara yönelik rekabet vurgusuna sosyal medya hesabından yanıt verdi. Bayraktar, Türkiye’de İHA ve SİHA üretimi yapan 7 firmanın daha olduğunu ifade ederek, “Baykar, ABD, İsrail ve Çin firmalarını rekabette geride bıraktı, 30 ülkeye ihracat yaptı. Dünyanın en büyük İHA ihracatçısı oldu. Biz mi rekabetten çekineceğiz?” dedi.

Bayraktar “Baykar rekabetten kaçar mı? Desteklerken (!) keşke hakikati çarpıtmasaymışsınız” diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu katıldığı Babala TV’de gelen soru üzerine İHA ve SİHA’ları desteklediklerini açıklarken “Burada tek sorun rekabet ortamının yaratılması. Çünkü aynı İHA ve SİHA’ları üreten başka kamu kuruluşları da var. Engel çıkarmamak lazım. Güzel yapsınlar, rekabet olsun. Bunlara hiçbir engelimiz yok. Adı üstünde milli savunma” dedi.

“Rahmetli babamız bu iftiraları size yıllar önce mektupla ve telefonda şikâyet etmiş fakat o zaman da duyarsız kalmıştınız”

Baykar’ın Kılıçdaroğlu’na cevaben Twitter’dan verdiği yanıt şöyle:

“Biz mi rekabetten çekineceğiz?”

Rekabet meselesine gelince… Baykar, rekabet sayesinde doğdu, rekabet ederek sektöründe dünyanın önde gelen firmalarından biri oldu. Türkiye Baykar’dan önce İsrail’den İHA alıyordu. Baykar İHA üretti, İsrail firmasıyla rekabet etti ve Türkiye’ye daha kaliteli İHA’ları 10’da 1 maliyetle tedarik etti. Hâlihazırda Türkiye’de İHA üretimi yapan biri vakıf şirketi, 7 firma var. Hangi tekelden bahsediyorsunuz? Baykar, ABD, İsrail ve Çin firmalarını rekabette geride bıraktı, 30 ülkeye ihracat yaptı. Dünyanın en büyük İHA ihracatçısı oldu. Biz mi rekabetten çekineceğiz? Baykar, şimdiye kadar Ar-Ge yatırımının tamamını öz kaynaklarıyla yaptı. Tek kuruş nakit, devlet hibesi ya da banka kredisi almadı. Elde ettiği tüm gelirlerin yüzde 75’ini, bu yılki gelirlerinin yüzde 99,3’ünü ihracattan kazandı. 2022 ihracatı 1.2 milyar dolar.

“Baykar’ın toplam savunma harcaması içindeki payı yüzde 1’in altında”

Rekabetten neden korkalım? Türkiye’de toplam savunma harcamaları içinde Baykar’ın payı yüzde 1’in altında. Hangi tekelden bahsediyorsunuz? Baykar’ın öncülüğünde 2.5 milyonu aşkın ziyaretçinin katılımı ile düzenlenen Teknofest’te bu yıl yarışan 332 bin takım ve 1 milyon genç içinde 4.000’den fazla İHA takımı vardı. Bu yarışmalardan yepyeni teknoloji şirketleri doğuyor. Siz değil Türkiye’den, dünyadan bize benzer bir örnek daha gösterebilir misiniz? Yunanistan’dan Amerika’ya kadar dünyanın en önemli yayın organları Milli SİHA’larımızın paradigma değiştirdiğini, savunma doktrinlerinin yeniden yazıldığına dair makaleler yayınladı. Ancak içerde yaptığımız işe dair söylenen, yazılan, hep aynı algı, hep aynı iftiralar…

“Desteklerken (!) keşke hakikati çarpıtmasaymışsınız”


TIKLAYIN – Babala TV’deki Kılıçdaroğlu programına rekor ilgi, ilk saatlerde milyonlarca izleme

İlgili Haberler

Gündem

YSK resmi rakamları duyurdu: Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir