Fransa’da izcilik kampının açılışını yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Gençlere sahip çıkma noktasında izciliğe çok önem veriyoruz

Fransa’da izcilik kampının açılışını yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Gençlere sahip çıkma noktasında izciliğe çok önem veriyoruz

Din görevlileri ve Uluslararası İlahiyat Programı (UİO) öğrencilerine yönelik izcilik kampının açılışını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Gençlere sahip çıkma noktasında izciliğe çok önem veriyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Fransa’nın Corbeil-Essonnes kentinde Paris Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile Türkiye İzcilik Federasyonunun ortak düzenlediği, din görevlileri ve Uluslararası İlahiyat Programı öğrencilerine yönelik izcilik kampının açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “İzciliğin kurallarına göre hocalarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, gençlerimize liderlik ve rehberlik yapma noktasında en güzel bir şekilde onlara sahip çıkarlar. Gereken altyapıyı öğrenirler” dedi.

“Gençlere sahip çıkma noktasında izciliğe çok önem verdiklerini” belirten Erbaş, “Gençlerimizin ahlaki duruşunu ve çizgisini muhafaza edebilmemiz için bazı yollar var ve o yolları vesile kılmamız lazım. Çünkü onları bizden koparan, elimizden alıp bizden uzaklaştıran o kadar çok sebep var ki, o sebepleri bizim bu vesilelerle gençlerimizden uzaklaştırmak lazım. Dolayısıyla bu bir fırsattır. Bu fırsatı en güzel bir şekilde değerlendirelim” diye konuştu. Başkan Erbaş, “Müslümanların görevlerinden birinin iyilikleri emretmek, kötülüklerden men etmek olduğunu” ifade ederek, izciliğin de “bunun için en iyi vesilelerden biri” olduğunu söyledi. (İHA)

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir