Fenerbahçe, AEK Larnaca’yı yenerse gruptan çıkacak! Zirve planı…

Fenerbahçe, AEK Larnaca’yı yenerse gruptan çıkacak! Zirve planı…

UEFA Avrupa Ligi’nde B Grubu’nda yer alan Fenerbahçe, Kadıköy’de 2-0 yendiği AEK Larnaca ile deplasmanda karşılaşacak. Sarı lacivertliler, galip gelmesi halinde gruptan çıkmayı garantileyecek ve liderlik için mücadele edecek.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu 4. maçında yarın Kıbrıs Rum Kesimi ekibi AEK Larnaca ile deplasmanda karşılaşacak. AEK Arena’da oynanacak ve saat 19.45’te başlayacak müsabakayı Polonya Futbol Federasyonundan hakem Pawel Raczkowski yönetecek.

Grupta oynadığı 3 karşılaşmada 7 puanı bulunan sarı-lacivertliler, müsabaka öncesi lider durumda yer alıyor. Ev sahibi ekip ise 3 puanla 3. sırada bulunuyor. İki takım arasında geçtiğimiz hafta Kadıköy’de oynanan müsabakayı Fenerbahçe 2-0 kazanmıştı.

KAZANIRSA GRUPTAN ÇIKACAK

Fenerbahçe, AEK Larnaca deplasmanında gruptan çıkma mücadelesi verecek. Grupta lider durumda bulunan teknik direktör Jorge Jesus’un ekibi, maçı kazanması halinde ilk 2 yolunda en önemli rakibiyle puan farkını 7’ye yükseltecek.

Sarı-lacivertliler, bu durumda gruptan ilk 2 sırada çıkmayı garantileyecek. UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon grup liderleri, son 16 turuna direkt olarak adını yazdıracak. Fenerbahçe, maçı kazanması halinde son 2 karşılaşmada liderlik mücadelesi verecek.

Fenerbahçe, AEK Larnaca maçında 4 futbolcusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde tedavileri süren Luan Peres, Willian Arao, Mert Hakan Yandaş ve Joshua King, zorlu mücadelede yer alamayacak.

4 İSİM LİSTEDE YOK

Fenerbahçe’nin UEFA listesinde 4 isim yer almıyor. Sarı-lacivertlilerde Türkiye Futbol Federasyonu tescil listesine dahil edilmeyen Lemos ve Bruma ile sakatlığı bulunan Nazım Sangare, UEFA listesine yazılmadı. Bu oyuncuların yanı sıra, golcü oyuncu Serdar Dursun da listede bulunmuyor.

BATSHUAYI VE ZAJC YOK

Fenerbahçe, AEK Larnaca takımıyla yapacağı maçın İstanbul etabını tamamladı. Can Bartu Tesisleri’nde, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus yönetiminde, ilk 15 dakikası basına açık yapılan antrenman, ısınma ve koşuyla başladı. Koordinasyon ve çabukluk hareketlerinin ardından sarı-lacivertliler, top kapma ve pas çalışması da yaptı.

Soğuk algınlığı olan Batshuayi ve kas ağrısı bulunan Miha Zajc da bugünkü antrenmana katılmadı. Bu oyuncuların, yarınki maç için kafileyle birlikte Larnaca’ya gideceği öğrenildi. Fenerbahçe kafilesi, saat 16.00’da Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Kıbrıs Rum Kesimi’ne gidecek.

(AA)

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir