Haber Buketi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, ifade verdi: Kılıçdaroğlu’na saldırı duyumunu bir STK başkanından aldım

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, ifade verdi: Kılıçdaroğlu’na saldırı duyumunu bir STK başkanından aldım

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, “Kılıçdaroğlu’na saldırı duyumu” iddiasıyla ilgili olarak verdiği ifadede duyumu, adını söylemek istemediği bir STK başkanından aldığını belirtti.

MHP’den istifa edip CHP’ye geçen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı iddialarıyla ilgili ifadeye çağırıldı.

Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Aldemir’in Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, ‘bilgi sahibi’ sıfatı ile ifadesi alındı.

Aldemir, emniyette verdiği ifadesinde iddialara ilişkin şunları söyledi:

“Saldırıyı bir yerde duydum. Adını söylemek istemediğim bir STK başkanı söyledi. Bildiğim bir şey yok. Kurum veya kişi olarak bilmiyorum. Saldırı olabileceğinin varlığına kanaat getirdim, genel başkanım Kılıçdaroğlu’na ilettim. Daha fazla tedbirler artırılsın, güvenlik önlemleri alınsın diye bu iddiaları kamuoyu ile paylaştım. Bundan da başarılı olduğuna inanıyorum. Bunun dışında elimde bilgi, belge yok, saldırıyı yapacağı iddia edilen mafya grubunu da kim olduğunu bilmiyorum.”

Konuya ilişkin soruşturma sürecinin devam ettiği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Aldemir, duyumları olduğunu söyleyerek,  demişti.

Aldemir, “İsim vermek istemem, kendisinden izin almadım. Sivil toplumun başındaki bir dostumuz, ülkücü değil. Siyasi bir duyum aldığını bu bilgiyi de teyit ettiğini söyleyerek tedbir almamız gerektiğini söyledi. Böyle bir duyum aldık, gerçektir değildir. Tedbir almakla yükümlüsünüz. Eğer böyle bir şey varsa ve yetkililer önlem almazsa yükümlülerdir” diye konuşmuştu.

İlgili Haberler

Gündem

Mehmet Ocaktan: AK Parti’yi dinin temsilcisi gören bazı…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir