Enola Holmes 2’nin konusu ortaya çıktı: Gerçek bir olaya dayanıyor

Enola Holmes 2’nin konusu ortaya çıktı: Gerçek bir olaya dayanıyor

Netflix’in 2020 yılında ilk filmini yayınladığı Enola Holmes, devam filmiyle akış platformuna yeniden dönüyor. İkinci filmin gerçek hayatta yaşanmış bir olayı temel alacağı belirtiliyor.

Stranger Things ile geniş hayran kitleleri yakalayan ve adeta yıldızını parlatan Millie Bobby Brown, 2020’de Netflix filmi Enola Holmes ile de oldukça beğeni toplamıştı. İkinci filmde de rol alan Brown’a yine Henry Cavill ve Helena Bonham Carter eşlik ediyor.

Enola Holmes 2’nin yayını için son hazırlıklar yapılırken ikinci filmin hikayesiyle ilgili detaylar da ortaya çıktı.

Bu kez, Brown’ın canlandırdığı Enola Holmes, annesi Eudoria (Helena Bonham Carter) ya da genç Lord Tewkesbury yerine, Bryant & May kibrit fabrikasında çalışan Sarah Chapman adındaki kayıp bir kadını arıyor.

Hikaye aslında, Birleşik Krallık’taki işçi grevleri tarihinden bilindik bir olayı temel alıyor. Doğu Londra’daki fabrikada çalışan binden fazla kadın ve kız çocuğu, 14 saatlik çalışma günü ve son derece düşük ücret gibi çalışma koşullarını protesto etmek için greve gider. Grev, Bryant & May yetkilileri kamuoyu baskısına boyun eğinceye kadar birkaç hafta sürer.

Chapman ise annesi ve kız kardeşiyle birlikte fabrikada çalışırken sadece 19 yaşındadır. İş arkadaşları arasındaki eşitsizliği azaltmak için grev komitesine katılır. Enola Holmes 2’de de bu karakter birtakım olaylar sonunda kaybolur ve Enola’yı kardeşi Sherlock (Henry Cavill) ile takım kurmaya zorlar.

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir