Engelliler Günü’nü ‘kutlayan’ AKP’li Turan, gelen tepkilerin ardından paylaşımını sildi

Engelliler Günü’nü ‘kutlayan’ AKP’li Turan, gelen tepkilerin ardından paylaşımını sildi

AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla “Engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü yürekten kutluyor, esenlikler diliyoruz” paylaşımını yaptı. Turan, gelen tepkiler üzerine paylaşımı sildi.

AKP’li Turan, bugün (3 Kasım) Dünya Engelliler Günü için sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Gönderisinde, “Engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü yürekten kutluyor, esenlikler diliyoruz. Bir gün değil, her gün yanınızdayız” diye yazan Turan’a İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği’nin kurucu başkanı Sedef Erken’den tepki geldi. Turan paylaşımını daha sonra kaldırdı.  

İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği’nin kurucu başkanı ve konu hakkında sivil toplum çalışmaları yapan avukat-aktivist Sedef Erken, Turan’ın paylaşımına “3 Aralık kutlanmaz” diye yanıt verdi. Erken cevabında, “Siz bu konuyu belli ki hiç bilmiyorsunuz, partinizin grup başkan vekilisiniz, hiç mi verilen soru önergelerini okumuyorsunuz, hiç mi istatistiklere bakmıyorsunuz, engelli anneleri çalışamıyor, emekli olamıyor, açtık açıyoruz dediğiniz kadrolara atama yapılmıyor, haberiniz yok mu?” dedi.

Erken paylaşımının devamında, “Bir de günümüzü kutlamışsınız, kutlanmaz diyoruz beyefendi 3 Aralık kutlanmaz. Bu günü anlamak istiyorsanız bir tekerlekli sandalyeye binin o meclis binasından 500 metre ilerleyebilin size ödül vereceğiz. Daha kaldırımda yürüyemiyor engelliler bu ülkede peheey.” ifadesini kullandı. 

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre Turan’ın paylaşımı, Erken haricinde de birçok kişinin tepkisini çekti. Turan daha sonra tweetini sildi.

 

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir