Engelleri karateyle aştı

Engelleri karateyle aştı

Yüzmeyle ilgilenen Berkay Sarıaslan, babasının yönlendirmesiyle 2,5 yıl önce karate de yapmaya başladı. Kısa sürede bu branşta ilerleme gösteren Berkay, azmi ve çalışkanlığıyla takdir topluyor.

İlki Kocaeli’de 24-25 Aralık’ta düzenlenen Para-Karate Türkiye Şampiyonası’na katılan Berkay, kata dalında bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye Karate Federasyonu lisansı sahibi Berkay’ın en büyük hedefi, milli sporcu olmak.

“BERKAY ÇOK UYUMLU BİR SPORCU”

Antrenör İbrahim Damar, Berkay Sarıaslan ile 2,5 yıldır çalıştıklarını söyledi.

Berkay’ın Para-Karate Türkiye Şampiyonası’nda önemli bir başarı elde ettiğini dile getiren Damar, “Bu kategoride milli takım da kurulacak ve Avrupa Şampiyonası için seçmeler yapılacak” diye konuştu.

Damar, Berkay’ın uyumlu ve birçok kişiye de örnek bir sporcu olduğunu anlatarak, “Berkay’ı ailesi getirdi bize. Engelli gruplarında çok fazla talep olmuyor. Ailesi çok bilinçli bir aile. Yüzmeyle birlikte bir de Uzak Doğu sporu yapılsın istendi. Biz de karate branşını yaymak istediğimizden aileyi geri çevirmedik. Kata dalında kendilerine yardımcı olabileceğimizi söyledik. Şu anda işitme engelli bir sporcumuz var, zihinsel engelli olarak da Berkay var. Bizim için de farklı bir tecrübe oldu. Biz de Berkay ile kendimizi geliştirdik. Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor, kendisini sınava soktuk ve sarı kemeri oldu. Düzenli olarak sınavlara girmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

“KENDİNE GÜVENİ İLERLEDİ”

Berkay Sarıaslan da karate yapmayı ve yüzmeyi çok sevdiğini ifade ederek, “Milli takıma girmek istiyorum. Onun için çok çalışıyorum” dedi.

Baba Nedim Sarıaslan ise oğlunun karate sporunu severek yaptığını belirterek, “İki çocuğum var. Berkay ile spor dalları arasında koşuşturuyoruz. Hocalarımız sayesinde inşallah devamını getireceğiz. Hem yüzmeye hem karateye devam edeceğiz. Bu sayede hem Berkay hem de biz sosyalleştik. Konuşması olsun, kendine öz güveni olsun ilerledi. Hedefimiz milli takım. Yüzmede belirli bir noktaya geldik ama karatede hedefimiz milli takıma girmek” açıklamasında bulundu. (AA)

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir