Elon Musk, yakın tarihin en büyük servet kaybı yaşayan insanı oldu

Elon Musk, yakın tarihin en büyük servet kaybı yaşayan insanı oldu
Twitter’ı satın alma süreci bütün dünyanın gündemine oturan ünlü milyarder Elon Musk, Twitter’ın eski yönetiminin yolsuzluklarını ortaya koyması gibi çeşitli birçok konuyla da gündeme geldi.

Webtekno’nun haberine göre Bu gündemler, milyarderin varlıklarına, net servet ve şirketlerinin hisselerine pozitif bir etki etmedi. Aksine ağır bir negatif uyguladı ve Musk, modern tarihin en çok değer kaybeden şirketlerine sahip kişi oldu.

Elon Musk, son 13 ayda 200 milyar dolardan fazla net değer kaybetti

2022 yılının başında Twitter’ı satın alma isteğiyle, anlaşmadan caymasıyla gündeme geldiği sırada Musk’ın şirketi Tesla’nın hisseleri, büyük miktarda değer kaybı yaşamıştı. Daha sonra Twitter’ı satın almasının ardından büyük şirketler, Twitter’a reklam vermeyi kesmişti.

Bütün bunlar sonucunda Musk, yakın tarihin en çok servet kaybeden insanı oldu. Ünlü milyarder geçen 13 ay içerisinde net değerinden 200 milyar dolardan fazlasını kaybetti. Hatta öyle ki Musk’ın kaybettiği yaklaşık 208 milyar dolar, Yunanistan’ın gayri safi yurt içi hasılasına neredeyse eşit.


Musk’ın kaybettiği miktar, aynı zamanda şu anda dünyanın en zengin insanı konumunda bulunan Bernard Arnault’ın net değerinden fazla. Musk’ın ne kadar büyük bir zenginliğe sahip olduğunu siz düşünün.

Yılın büyük bir kısmında dünyanın en zengin insanları listesinin başında yer alan Musk, bu kaybın ardından 2. sıraya düştü. Şu anda LVMH’nin CEO’su olan Bernard Arnault’un net değeri 178.1 milyar dolarken Elon Musk’ın net değeri 145.5 milyar dolar.

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir