Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, bu yıl için cari açık hedefinin 22 milyar dolar olduğunu, ocak ayında ise cari işlemler hesabının 9,8 milyar dolar açık verdiğini hatırlatarak“Bu nasıl bir hesap bilmezliktir böyle!” ifadelerini kullandı.
Aktaş, ocak ayında, yılın geneli için konulan cari açık hedefinin yüzde 45’ine ulaşıldığını belirterek “Ödemeler dengesi verileri gösteriyor ki sıkıntı büyük. Üstelik deprem felaketi de şubat ayında yaşandı, ocakta olağandışı hiçbir şey yok. Ocak ayında böyle bir ‘ekonomik felaket’ ortaya çıkmışsa, depremin etkisiyle şubat ve sonrasında kim bilir bizi nasıl bir tablo bekliyor” değerlendirmesini yaptı.
Aktaş, resmi rezervlerin ocak ayında 9,3 milyar dolar azaldığına dikkat çekerek “Ocak ayındaki 9 milyar 983 milyon dolarlık finansmanın 9 milyar 341 milyon doları Merkez Bankası rezervinden…” diye belirtti.
Yazının tamamı için