DP’li Ekrem Eray Arda: Demokrat Parti bugün iktidar adayıdır

DP’li Ekrem Eray Arda: Demokrat Parti bugün iktidar adayıdır

Demokrat Parti Esenyurt ilçe kongresinde konuşan İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda, seçim mücadelesinin önemine vurgu yaptı ve “kimse kendini seyirci konumuna yazmasın” dedi. Parti teşkilatına seslenişinde Demokrat Parti’nin Altılı Masa’nın bileşeni ve Millet İttifak’ın üyesi olarak iktidar adayı olduğuna işaret eden Arda “Artık sadece 25 yıl önce nerede olduğumuzu değil, 8 ay sonra nerede olacağımızı da düşünün ve ona göre hareket edin” diye konuştu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal‘ın katılımıyla 31 Ekim’de 15. Olağan İstanbul İl Kongresi’ni gerçekleştiren parti 4 Aralık’ta da Esenyurt 2. Olağan Kongresini yaptı. Erol Olçok Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda katıldı.

“Kimse kendini seyirci konumuna yazmasın”

Kongrede teşkilat üyeleri ve partililere seslenen Arda, “Kongrelerimizle seçim kabinemizi oluşturduk. Bir büyük mücadeleye giriyoruz. Bu mücadelede muzaffer olmamız için herkes sahada nerede duracağını, ne yapacağını bilmeli. Hem de çok iyi bilmeli” dedi. Verilecek mücadelenin önemine değinen Arda, parti teşkilatını şu sözlerle uyardı:

“Bu mücadele bir futbol maçı değil, dolayısıyla kimse kendini seyirci konumuna yazmasın. Bu kongrelerde seçilen arkadaşlarımızın isimlerini makam odalarına değil, mücadelede en ön saflara yazdırdıklarını kimse sakın unutmasın. En önde çarpışacak isimleri belirliyoruz kongrelerimizde.

Bu isimler öyle güzel güzel koltuklara oturup keyif yapamayacaklar maalesef, Türkiye’de siyaset yapıyoruz. Bu isimler hedef olacaklar, nefes alsalar televizyon kanallarında laf yiyecekler.

Bunları göz korkutmak için söylemiyorum değerli arkadaşlar. Şunu söylemek istiyorum, “Ben parçalansam da olur, arkamdakilere bir şey olmasın” diyerek kendini arenada aslanların arasına atan bu isimlerin arkasında durmak, hele ki böyle bir atmosferde, milli vazifedir demek istiyorum.

Bu millete tekrar demokrasi getirmek için çıktığımız bu yolda, hiçbir arkadaşımızı hiç kimseye kaptırmayacağız. Demokrat Parti’nin kaybedecek bir evladı dahi yok.”

“Esenyurt’un dertleri var” demek eksik kalır. Esenyurt olmuş dert yuvası”

İstanbul İl Başkanlığı görevinde üçüncü yılını doldurmaya yaklaştığını hatırlatan Arda, “İstanbul’a bakıyorum, ilk gün gördüğüm neyse manzara halen öyle. İstanbul’un dertleri var. Kadıköy’ün, Beşiktaş’ın dertleri var. Ümraniye’nin, Çekmeköy’ün, Avcılar’ın, Küçükçekmece’nin dertleri var. Ama değerli arkadaşlar Esenyurt’a bakıyorum, “Esenyurt’un dertleri var” demek eksik kalır. Esenyurt olmuş dert yuvası.” dedi.

“Esenyurt’taki kardeşim Esenyurt’ta barınamaz hale geldi”

Esenyurt’un sıfırdan inşa edilen ve İstanbul’un en yeni ilçelerinden biri olduğuna vurgu yapan Arda, “İstanbul’un dertlisi, Anadolu’nun dertlisi Esenyurt’ta buluştu. Bu insanlar bir ümitle koştular buraya. Bu kadar insanın buraya koşması, adı Kıraç olan bir yerde, ot bitmeyen bir yerde arsa fiyatlarını uçurdu; birileri çok güzel karlar yazdı. Ama kimse bu insanların dertlerini çözmedi. Dertli insanları bir araya toplayarak kendilerine kazandırdılar. Yetmedi; Suriye’nin, Afrika’nın bilmediğimiz yerlerinin dertlilerini de getirdiler, buraya topladılar. Kendi vatandaşlarının problemlerini çözmek şöyle dursun, problemlerinin üstüne problem eklediler. Yine kendileri kazançlı çıktı ama benim Esenyurt’taki kardeşim Esenyurt’ta barınamaz hale geldi. İstanbul son birkaç yıldır göç verir hale geldi arkadaşlar. İstanbul’da barınamayan köyüne göç ediyor artık. Belediyemiz de dönmek isteyenlere yardımcı oluyor. İstanbul’un verdiği göçün büyük bir çoğunluğu Esenyurt’tan. Demek ki burası yaşanmaz hale gelmiş.” diye konuştu.

“Ekonomik krizin de düzensiz göçün de en büyük mağduru Esenyurtlular”

Esenyurt için “Türkiye’nin tüm iç ve dış meselelerinin en ağır faturasını ödeyen bir yerdeyiz.” tanımlaması yapan Arda, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ekonomik krizin de düzensiz göçün de çarpık şehirleşmenin de en büyük mağduru Esenyurtlular. En büyük bedeli burası ödüyorsa, en çok da buranın alacağı var. İşte biz değerli Demokrat Partili arkadaşlarım, kardeşlerim; Esenyurt’un ve Esenyurtlunun bu hakkını alması için kavgamızı vereceğiz.

Buradaki güvensizlik ortamını, iyi komşuluk ilişkileri tesis ederek yeneceğiz. Komşumuzu tanıyıp bileceğiz, kendimizi tanıtacağız, fikrimizi anlatacağız. Kim olduğumuzu göstereceğiz.”

“Allah bu çabaların karşılığını verecektir, inanıyorum. İnanın”

İstanbul’un her köşesine adım attığını ifade eden Arda, “Samimi olarak söylüyorum, siyasi bir dönüşüm olacaksa, ben en büyük potansiyeli Esenyurt’ta görüyorum. Esenyurt’taki bu dinamiği yönetmek, buradaki rüzgarı yelkenlerimize doldurmak hepimizin vazifesidir. Burayı şehrin dışı olarak görmekten çıkarıp şehrin kalbi haline getirmek sizin elinizdedir.

Bunun için gereken emeği vereceğinize inancım tam. Sizlere güveniyorum. Unutmayın, bugüne bakıp kederlenmek yerine yarını düşünüp gayretlenmek ancak akıllı insanların yapacağı iştir. Biz bu milletin aklıyız, kalbiyiz; eliyiz ayağıyız. Olmak da zorundayız, çünkü bugünü gayretsiz geçirenler yarını pişman yaşamaya mahkumdurlar. Biz koşuyoruz ki pişman olmayalım. Biz koşuyoruz ki bu memlekete bunları yapanlar yarın pişman olsunlar. Allah bu çabaların karşılığını verecektir, inanıyorum. İnanın.” dedi

“25 yıl önce nerede olduğumuzu değil 8 ay sonra nerede olacağımızı da düşünün”

“Bizim içimizde ateş yanıyor dedik. Bizim hedeflerimiz büyük. Biz demokrat ve kalkınmış bir Türkiye istiyoruz. Lafın gelişi değil, gerçekten güçlü bir Türkiye istiyoruz” diyen Arda sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocuklarımızın geleceğinden kaygılanmadığımız, sokaklarında huzur olan, her mahallesinin müreffeh olduğu, üreten ve adil bir şekilde bölüşen bir Türkiye istiyoruz. Yolumuz uzun, yolumuz zorlu. Ancak korkmayacağız, biz böyle gördük.

Demokrat Parti, değerli arkadaşlarım, Türkiye’nin ortak paydasıdır; 83 milyonun her bir ferdinin kendinden bir şeyler bulabileceği ortak bir değerimizdir. Demokrat Parti bugün iktidar adayıdır, Millet İttifakı’nın ilk üyelerindendir, 6’lı masanın temel bileşenidir. Artık sadece 25 yıl önce nerede olduğumuzu değil, 8 ay sonra nerede olacağımızı da düşünün ve ona göre hareket edin”

“İstanbul’un kazanılmasında temel rol oynadık”

2019’da İBB seçimlerinin kazanılmasında temel bir rol oynadıklarını kaydeden Arda “Bugün Sayın İmamoğlu’yla birlikte mesai yapıyoruz. Vatandaşımızın derdini direkt çözebilecek konumdayız ve çözüyoruz da hamdolsun. Bunları sokakta mutlaka dillendirelim. Böyle bir partinin temsilcisi olarak sokaklarda geziyoruz, bunu asla unutmayalım. Esenyurt’un tamamını, İstanbul’un 16 milyonunu kucaklayacak gönül, hizmet aşkı bizde var. Unvanı olsun olmasın, “Ben Demokrat Partiliyim”, “Ben demokratım” diyen herkesin bu memleket davasına yapacağı bir katkısının olduğuna can-ı gönülden inanıyorum” dedi.

 

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir