Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Gazi Meclis’ tepkisi: Size vadettiği ancak mandacılıkla yönetilen bir ülke olabilir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Gazi Meclis’ tepkisi: Size vadettiği ancak mandacılıkla yönetilen bir ülke olabilir

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Ey yüce milletimiz; şahit olun; üzerine bombalar yağmış bir Meclise gaziliği yakıştıramayan bir Genel Başkanın size vadettiği ancak siyaset üstü dostları tarafından mandacılıkla yönetilen bir ülke olabilir.” dedi. Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştiriyor gibi gözükürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hayran olduğunu söyledi.

Oktay, TBMM Genel Kurulu’nda, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin tümü üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bir fıkra üzerinden eleştiren Oktay, “Bir gün Temel çift görüyormuş, Dursun da cevaben ‘tek gözünü kapatsana’ demiş. Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye ne yazık ki iki gözünü birden kapatmış bir halde bakıyor. Dolayısıyla nereye baksa karanlık.” diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinde ‘Gazi Meclis’ ifadesine ilişkin olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Çocuğu uyuşturucu kullanan annelerle görüştüm, haberiniz yok sizin. Bağcılar’a gittiniz mi, araştırma raporlarını göndereceğim size. 2022’de 20 araştırma önergesi verdik. Uyuşturucu kullananlar evlatlarımız. Met dedikleri ürün ta Afganistan’dan geliyor. Sınırları yol geçen hanına döndürdünüz. Uyuşturucu Türkiye’ye geliyor, torbacı yakalıyorsunuz. Torbacıyı kullananda sorun, o adamla neden mücadele etmiyorsunuz. Ahlak kavramını çok yıprattınız. Meclis’e Gazi Meclis diyorsunuz. Tarihi de bilmiyorsunuz.

Ben uyuşturucudan şikâyet ediyorum, siz baronlarını savunuyorsunuz. Nasıl olur böyle bir şey? Siz hiç fakir mahallerdeki anne babaları dinlediniz mi? Buraya Gazi Meclis diyorsanız şehit ve gazilerin arasında ayrım yapamazsınız.”

TIKLAYIN | Kılıçdaroğlu: Tiranlar, zorbalar hep giderler, o da altı ay içinde gidecek

Kılıçdaroğlu’nun, TBMM Genel Kurulu’nda söylediği “Bırakalım bu ayakları. Gazi Meclis bellidir. Ne olduğu da bellidir. Kimin gazi olup olmadığı da bellidir” sözlerini anımsatan Oktay, “FETÖ’nün sözcülüğüne soyunanların bu Meclise ‘Gazi Meclis’ demelerini beklemek hayaldir. Ey yüce milletimiz; şahit olun: Senin temsilcilerinin içerisinde bulunduğu, üzerine bombalar yağmış bir Meclise gaziliği yakıştıramayan bir Genel Başkanın size vadettiği ancak siyaset üstü dostları tarafından mandacılıkla yönetilen bir ülke olabilir. İnanıyorum ki buna cevabı yüce milletimiz verecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhalefet milletvekillerinin kendilerine veda şarkıları söylediklerini de hatırlatan Fuat Oktay, “Her zaman olduğu gibi ‘Bu bir veda değil bir Fatiha’dır’ diyoruz. Elveda değil ‘kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

20 yıldır teveccühünü kendilerinden esirgemeyen milletle “aynı bedende can gibi olduklarını” vurgulayan Oktay, “Bizim de muhalefet için bir şarkımız olacak rahmetli Kayahan’dan: ‘Size yine hüsran, size yine hasret var. Size yine esmer günler düştü, eyvah’ diyor.” görüşlerini dile getirdi.

 “Bu millet size itibar etmez”

Bütçe teklifini mesnetsiz çarpıtmalarla karalamanın ancak “yurtdışından iftira ithal edenlerin ajandasına yakışacağını” kaydeden Oktay, “Malum danışmanlarınızın aklıyla, Kandil’den aldığınız emirlerle, Pensilvanya’dan kulağınıza üflenenlerle, o siyaset üstü dediğiniz karanlık dostlarınızla hareket edip söylem geliştirdiğiniz sürece bu millet size itibar etmez, yetki vermez. Yetkiyi Cumhur İttifakı’na, muhalefeti de ömür boyu size verecektir.” dedi.

“Melankolik bir muhalefetle karşı karşıyayız”

Eserleriyle konuşamayanların sermayesinin “altı boş kara para iddiaları; hayali uyuşturucu trafiği” gibi yalanlar olabileceğini anlatan Oktay, “Ne yazık ki melankolik, geriye gitmeye sevdalı bir muhalefet anlayışı ile karşı karşıyayız. Biz dijital dönüşüm, uzay egemenliği, siber vatan konuşuyoruz, siz hala geçmişteki istikrarsız dönemlerin özlemini taşıyorsunuz. Cumhurbaşkanı adayı diye bir vesayetçi aradığınızı da biliyoruz. Güçlendirilmiş değil küflendirilmiş sistem önerilerinizle bu millete geri adım attıramayacaksınız. Türkiye’yi yönetme iddiasında olan bir partinin veya koalisyonun daha vizyoner olmasını beklemek hakkımız diye düşünüyorum ama nerde…” değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu’naun Erdoğan’a hayran olduğunu söyledi 

Kılıçdaroğlu’nun kendisine “Bay Kemal” demeye de başladığını belirten Oktay, Kılıçdaroğlu’nun eleştiriyor gibi gözükürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hayran olduğunu söyledi.

Oktay, “Cumhur İttifakı’na olan bu gizli hayranlığınız halis mi? Kılıçdaroğlu, ‘eskiden Erdoğan böyle değildi’ diyerek eskiden daha çok hayran olduğunu da itiraf etti.” dedi.

Oktay, işsizliğin kademeli olarak azalışını sürdürdüğünü ve istihdamın eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 1,3 milyon kişi arttığını kaydetti.

Türkiye’de 2018 yılı 2. çeyreğinde haftalık toplam çalışma saatinin 1 milyon 263 bin iken 2022 yılı 2. çeyreğinde 1 milyon 286 bine çıktığını bildiren Oktay, istihdam sayısının 28,8 milyondan 30,8 milyona yükseldiğini; iddia edildiği gibi toplam çalışılan saatte düşüş değil artış meydana geldiğini ifade etti.

“Sizin mutfaklarınıza kadar gelecek”

Geçen yıl bütçe görüşmelerinde muhalefetin, “Ne oldu bu Togg, fabrikanın içi boş?” eleştirilerini yaptığını hatırlatan Fuat Oktay, muhalefetin bu söylemlerini yıl boyunca da devam ettirdiğini aktardı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Türkiye’nin otomobili Togg’u banttan indirdiklerini ve seri üretimin başladığını anımsatan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Karadeniz’deki gaz keşfine de inanamayanların bulunduğunu dile getirdi. Oktay, şunları söyledi:

“Şu anda dünyanın en derin ve en uzun deniz tabanı iletim sistemini inşa ediyoruz ve önümüzdeki aylarda yerli gazı milletimizle buluşturacağız. Sizinle de buluşturacağız. İstemeseniz de sizinle de buluşturacağız. Sizin mutfaklarınıza kadar da gelecek. Doğal gazın keşfinden üretimine kadar iki buçuk yıla yakın bir sürede tüm işlemler tamamlanmış olacak. Bunu dünyada bu kadar kısa sürede yapabilen başka bir ülke daha yok. Bununla gurur duyun. Milletimiz seviniyor, milletin sevindiğiyle siz de sevinin.”

Oktay, parlamenter sistem döneminde sadece laftan ibaret olan kuvvetler ayrılığının, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle gerçek anlamda hayata geçtiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kazandırdığı hız, esneklik ve etkin eşgüdüm sayesinde, yüzlerce büyük projenin yanı sıra Türkiye’nin küresel bir güç olma yolunda önemli mesafe kat ettiğini bildirdi.

Gün boyu ekonomik göstergeler üzerinde yoğunlaşan yorumlar yapıldığını kaydeden Oktay, Türkiye’nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla hedefli büyüme stratejisinden taviz vermeden yolunda ilerlediğini belirtti.

Oktay, Türkiye ekonomisinin de 2022 yılının ilk yarısında yüzde 7,6 büyürken, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 3,9 büyüdüğünü, makine ve teçhizat yatırımlarının ise 12 çeyrek kesintisiz artış kaydederek 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 14,3 büyüdüğünü söyledi.

2022 yılı reel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla büyümesinin 2023-2025 Orta Vadeli Program tahminlerine göre yüzde 5 seviyesinde gerçekleşeceğinin öngörüldüğünü bildiren Oktay, küresel ekonomilerdeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen ihracatta da artış trendinin devam ettiğini aktardı.

 

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir