Haber Buketi

Cinsel saldırı zanlısı Musa Orhan’dan Farah Zeynep Abdullah’a bir dava daha

Cinsel saldırı zanlısı Musa Orhan’dan Farah Zeynep Abdullah’a bir dava daha

Online İSG Eğitimi

Batman’da intihar eden İpek Er‘in bıraktığı mektupla kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazdığı Musa Orhan, oyuncu Farah Zeynep Abdullah‘a bir kez daha ‘hakaret’ davası açtı.

Durumu, sosyal medya hesabından duyuran Abdullah, “Şerefsiz ve göründüğü kadarıyla bir geçim yöntemi olarak adalet sistemini kullanan, daha doğrusu buna izin verilen Musa Orhan şimdi de bana tazminat davası açmış. Aç köpek” ifadelerini kullandı.

Abdullah, “Korkmuyorum, korkmuyoruz yeter vallahi yeter. adalet yerini bulsa kimse çıldırıp şerefsiz merefsiz yazmayacak, nasılsa cezasını çekecek deriz. ama serbest serbest geziyorlar bir de dava açıyorlar, üstüne bir de kez de tazminat davası açıyorlar vay a*k” diye yazdı.

cinsel saldiri zanlisi musa orhandan farah zeynep abdullaha bir dava daha 0 XqDTOmFQ

TIKLAYIN | Musa Orhan’ın avukatından Ezgi Mola’nın ardından Farah Zeynep Abdullah hakkında suç duyurusu

Ne olmuştu?

Batman’ın Beşiri ilçesinde tedavi gördüğü hastanede intihara kalkışan ve 34 gün sonra 18 Ağustos 2020’de hastanede hayatını kaybeden İpek Er, bıraktığı mektupta Siirt’te görevli Uzman Çavuş Musa Orhan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazmıştı. Orhan hakkında Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Tutuksuz sanık Orhan’ın yargılanması sürerken, sosyal medyadan da yaşananlara tepki yağmıştı.

Tepki gösterenlerden biri olan oyuncu Ezgi Mola’ya ‘hakaret’ suçunu işlediği kanaatiyle 87 gün karşılığı 6 bin 960 TL adli para cezası verilmişti.

Farah Zeynep Abdullah da bu karara tepki gösteren bir tweet atmıştı.

Söz konusu tweet hakkında Musa Orhan’ın avukatı müvekkiline hareket ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş ve sonucunda Farah Zeynep Abdullah’ın ‘hakaret’ suçunu işlediğine hükmedilerek 65 gün karşılığı 1300 TL adli para cezası verilmesine hükmedilmişti.

Orhan ayrıca Melek Mosso’ya da dava açmıştı. Melek Mosso’nun da ‘Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile alenen hakaret’ suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenmişti.

İlgili Haberler

Gündem

Yabancı basın Türkiye’deki seçimleri nasıl gördü? Neler söyledi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir