Haber Buketi

CHP’li Öztrak’tan iktidara HÜDA PAR tepkisi: Gaffar Okkan’ı öldüren terör örgütüyle kol kola girecek kadar durumları vahim; Bahçeli bunu nasıl içine sindirecek?

CHP’li Öztrak’tan iktidara HÜDA PAR tepkisi: Gaffar Okkan’ı öldüren terör örgütüyle kol kola girecek kadar durumları vahim; Bahçeli bunu nasıl içine sindirecek?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sonrası konuştu. AKP ile HÜDA PAR’ın ittifak görüşmelerini değerlendiren Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında, “Şimdi bunu nasıl içine sindirecek?” diye sordu.

Öztrak basın toplantısında, “Yıllarca koalisyonlara etmedik laf bırakmadılar. Ama şimdi paçaları tutuştu. HÜDA PAR’la koalisyon yapacaklar. Biz bunların masasında dört parti var, diye biliyorduk. Meğerse masanın altında gizli ayaklar da varmış. Kimin kimle iş tutacağı, koalisyon yapacağı elbette bizi ilgilendirmez. Ama Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ı kalleşçe katleden, İslamcı Feminist yazar Konca Kuriş’i domuz bağıyla öldüren; Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım’ı, gazeteci Halit Güngen’i infaz eden terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim” dedi.

Öztrak, “O gün Atilla Durmuş, beş arkadaşıyla beraber şehit edildi. Bahçeli şimdi bunu nasıl içine sindirecek? Allah aşkına, bu nasıl bir savrulmadır? Milletimiz, kimin ne olduğunu görmüştür. Notunu da vermiştir. Şimdi bu kifayetsizlere, tasdiknamelerini vermeye sıra gelmiştir.” ifadelerini de kullandı.

HDP ile görüşmenin ne zaman yapılacağına dair sorulan soruya ilişkin ise Öztrak, “Cumhurbaşkanı adayımız belli bir takvim içerisinde siyasi partilerle görüşmelerini gerçekleştirecektir. CHP olarak biz, terör örgütlerinin zikredilmesinin onların propagandasına hizmet ettiği kanaatindeyiz. Tıpkı Milli Savunma Bakanlığı gibi, tıpkı Genelkurmay Başkanlığı gibi terör örgütlerinin ismini kullanmamaya özen gösteriyoruz. Bir de bu soruyu bize soranların; insanları domuz bağlarıyla vahşice katleden terör örgütüne, terör örgütü diyemeyen HÜDA PAR ile Cumhur İttifakı’nın ne zaman protokol imzalayacağını AKP Sözcüsü’ne sormasını da bekliyoruz.“ yanıtını verdi.

“Erdoğan şimdi çıkmış, istifayı aklına bile getirmeden milletten helallik istiyor”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, şunları söyledi:

“Dün, Sarayın kibirlisi Kırıkhan’da, ‘Her türlü gayreti göstermemize rağmen, eğer sıkıntılar yaşadıysanız, bize düşen, sizlerden helallik istemektir’ diyor. Hazreti Âdem bile, cennetteki hatası için nedamet getirdi, Allah’tan af diledi ama gel gör ki cennetten kovulmaktan da kurtulamadı. Erdoğan şimdi çıkmış, istifayı aklına bile getirmeden milletten helallik istiyor.

“Özellikle kırsal bölgede geçici barınma için önce çadır, sonra konteyner meselesi hızla hallolmak zorunda”

Kahramanmaraş’ta bilinen bir holdingin 14 bin işçisinden sadece 2 bini çalışabilecek durumda, diğerleri ya depremde hayatını kaybetmiş ya da yaşadıkları şehri terk etmiş. Küresel tedarikçilere mal veren firmalarımız, siparişlerinin başka ülkelere kaymasından endişeli. Bunun için bu bölgede üretim çarklarının bir an evvel çalışması gerekiyor. Hem Malatya’da hem de Kahramanmaraş’ta, çiftçilerimizin, köylülerimizin de ciddi sorunları var. Köylü arazisine, ürününe, malına sahip çıkmak için hem kendine hem de hayvanlarına barınacak yer istiyor. Özellikle kırsal bölgede geçici barınma için önce çadır, sonra konteyner meselesi hızla hallolmak zorunda.

“İki ay sonra iş başı yaptığımızda, hızla bölgeyi ayağa kaldıracağız”

Yapamıyorsanız o koltukları terk edin ama bunlar hem işlerini doğru dürüst yapmaz hem de iş yapana, kara çalmaya kalkar. AK Partinin Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki; hiç utanmadan, sıkılmadan yara sarmak için yaptığımız bu ziyaretlere ‘Turistik gezi’ demiş. Ne diyelim, kişi kendinden bilir işi. Bunların gözleri var görmez, kulakları var duymaz. Çünkü kalpleri millete karşı mühürlü. İnşallah iki ay sonra iş başı yaptığımızda, hızla bölgeyi ayağa kaldıracağız.

“Gaffar Okkan’ı katleden terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim”

Yıllarca koalisyonlara etmedik laf bırakmadılar ama şimdi paçaları tutuştu. HÜDA PAR’la, Koalisyon yapacaklar. Biz bunların masasında dört parti var, diye biliyorduk. Meğerse masanın altında gizli ayaklar da varmış. Teşbihte hata olmaz. Bunlar yakında Bekârlığa Veda Partisini de siyasi parti sanıp, masalarına ayak yapmaya kalkarlarsa kimse şaşırmasın. Kimin kimle iş tutacağı, koalisyon yapacağı elbette bizi ilgilendirmez. Ama ‘bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.’

Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ı kalleşçe katleden, İslamcı Feminist yazar Konca Kuriş’i domuz bağıyla öldüren; Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım’ı, gazeteci Halit Güngen’i infaz eden terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim. Siyasetçi gömleğini akşam nerede çıkardıysa, sabah da aynı yerde giymelidir ama ahlak gömleğini çıkaran, üzerine başka hiçbir gömleği giyemez. Hadi Erdoğan’ı anladık. Bahçeli’ye ne demeli? Bahçeli bu saatten sonra şehit Ali Gaffar Okkan’ın adını ağzına nasıl alabilecek? Sinan Ateş’in katillerine tek kelime edemediği gibi Ali Gaffar Okkan’ın katillerine de mi sessiz kalacak? Şehit Polis Memurumuz Atilla Durmuş’un aziz hatırasından, hiç utanmayacak mı? Polis memuru Atilla Durmuş, rahmetli Sağlık Bakanı MHP’li Osman Durmuş’un yeğeniydi. Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın da koruma memuruydu. O gün Atilla Durmuş, beş arkadaşıyla beraber şehit edildi. Bahçeli şimdi bunu nasıl içine sindirecek? Allah aşkına, bu nasıl bir savrulmadır? Milletimiz, kimin ne olduğunu görmüştür. Notunu da vermiştir. Şimdi bu kifayetsizlere, tasdiknamelerini vermeye sıra gelmiştir.” (ANKA)

İlgili Haberler

Gündem

Mehmet Ocaktan: AK Parti’yi dinin temsilcisi gören bazı…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir