CHP’li Nazlıaka: 2022’de 553 kız kardeşimiz hayattan koparıldı

CHP’li Nazlıaka: 2022’de 553 kız kardeşimiz hayattan koparıldı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “2022’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun verilerine göre, 228’i şüpheli olmak üzere en az 553 kız kardeşimiz hayattan koparıldı” dedi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 2022 yılında AKP iktidarının “2022 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” karnesini açıkladı.

AKP’nin 2022 yılı karnesinin ‘kırıklarla dolu’ olduğunu belirten Nazlıaka, “2022’de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun verilerine göre, 228’i şüpheli olmak üzere en az 553 kız kardeşimiz hayattan koparıldı. AKP bu yıl da sınıfta kaldı!” dedi.

Nazlıaka, “AKP iktidarının 20 yıldır olduğu gibi 2022’de de yine istismarcılardan ve kadın katillerinden yana saf tuttuğunu, istismarcıların aklanmaya çalışıldığı, kadın katillerinin iyi hal indirimleriyle ödüllendirildiğini” ifade etti.

“Adalet Bakanlığı’na yürüdük ve hesap sorduk”

Kadınların katledilmesine ve haklarının gasp edilmesine boyun eğmediklerini vurgulayan Nazlıaka, “H.K.G’nın 6 yaşında zorla evlendirildiği, 22 yaşına kadar istismara maruz bırakıldığı açığa çıktığında isyan ettik. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Adalet Bakanlığı’na yürüdük ve hesap sorduk. Bunun neticesinde, 2020’den bu yana süren dava için duruşma tarihi öne çekildi. Sapkın zihniyetli baba ve istismarcı Kadir İstekli tutuklandı” dedi.

Şüpheli kadın ölümü adı altında kadın cinayetlerini yok sayanlara sessiz kalmadıklarını anımsatan Nazlıaka, “İlk etapta “intihar” olarak üstü kapatılmak istenen ve kadın hareketinin mücadelesi neticesinde cinayet olduğu açığa çıkan Şule Çet davasında, katillerin cezaları onandı. 22 kez katil hakkında şikayette bulunan ve çantasından çıkan 23. dilekçede “bana öldükten sonra mı yardımcı olacaksınız?” diye soran Ayşe Tuba Arslan’ın katiline verilen haksız tahrik indiriminin kaldırılmasına vesile olduk. Katil Yalçın Özalpay, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı” diye konuştu.

“Çocukların yatağa aç girmesine seyirci kalanları ilk seçimlerde göndermek için geliyoruz”

Ücretsiz öğün kanun teklifini reddeden AKP’nin, CHPli belediyelerin bu yöndeki uygulamaları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuyu sürekli gündemde tutması sonucunda pes ettiğini söyleyen Nazlıaka, şunları söyledi:

“Okul öncesi eğitimde bir öğünü ücretsiz vermek zorunda kaldı. Sadece okul öncesi değil tüm öğrenciler için ücretsiz öğün imkanı sunulmalıdır. İktidarımızda, bu uygulamayı biz hayata geçireceğiz! Kadınlara ve çocuklara dayatılan karanlığı, aydınlığa çevireceğiz. Ayrımcılığı körükleyen politikaları bitirmek için geliyoruz! Kadınları ve çocukları yoksulluk ve yoksunluk çemberine hapsedenleri, çocukların yatağa aç girmesine seyirci kalanları ilk seçimlerde göndermek için geliyoruz!”

“Hiçbir kadını erkeğe muhtaç etmemek için geliyoruz”

CHP’nin Aile Destekleri Sigortası projesi ile yoksulluğun bitirileceğini kaydeden Nazlıaka, “Eğitim hayatındaki çocuklara ücretsiz öğün, gençlere yurt, yoksul vatandaşlarımıza güvence olmak için geliyoruz! Hiçbir kadını erkeğe muhtaç etmemek için geliyoruz! Kız çocuklarının eğitim hakkını gasp eden, eğitimde ve sağlıkta fırsat eşitsizliği yaratan, kadınları eve hapseden, bakım yükünü sadece kadının sırtına yükleyen ve her 3 kadından ikisinin çalışma hayatının dışında kalmasına neden olan politikaları alaşağı etmek için geliyoruz! Üreten, ürettiğini hakça paylaşan, kadını ekonomik olarak güçlendiren bir Türkiye inşası için geliyoruz!” ifadelerine yer verdi.

“Bu seçim iki aday arasında değil, iki zihniyet arasında olacak”

Çocuğa yönelik cinsel istismarda küçüğün rızasından bahsedenlerin, istismarcılara kol kanat gerenlerin tarihin tozlu raflarına kaldırılacağını belirten Nazlıaka, “AKP’nin katilleri, tacizcileri, tecavüzcüleri ceza indirimleriyle ödüllendiren adaletsizliği sonlandırmak için geliyoruz! Kadın cinayetlerinden sayı diye bahseden, koruma altındaki kadınların katledilmesini engellemeyen, şiddeti tolere edilebilir bulan zihniyeti yerle bir edip İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden uygulamaya koymak için geliyoruz! Bu seçim iki aday arasında değil, iki zihniyet arasında olacak! Eşitliğe inanmayan tek adama karşı kadınların zaferi ile sonuçlanacak! Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında yeniden demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olması için az kaldı” şeklinde konuştu.

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir