Bodrumlu müzisyenlerden Onur Şener cinayeti protestosu

Bodrumlu müzisyenlerden Onur Şener cinayeti protestosu

Ankara’da öldürülen Onur Şener için Bodrumlu müzisyenler müzik aletleri ve begonvillerle gittiği Belediye Meydanı’nda sessiz protesto gösterisinde bulundu.

Ankara’da geçen hafta sahneye çıktığı eğlence mekanında istek şarkı nedeniyle tartıştığı üç kişi tarafından öldürülen müzisyen Onur Şener için bugün Bodrumlu müzisyenler Belediye Meydanı’nda cinayeti protesto etmek için sessiz eylem yaptı.

Ellerinde müzik aletleri ve begonvil çiçekleri ile meydana giden 60 müzisyen Onur Şener’in fotoğrafının bulunduğu panonun yanında 20 dakika sessiz duruş sergiledi. Bodrumlu müzisyenlerin sessiz eylemini ilçede bulunan yerli ve yabancı turistler de izledi.

Müzisyenler eylemin ardından ellerindeki çiçekleri Onur Şener’in fotoğrafının bulunduğu yere bıraktı.

“BUNU HAKETMİYORUZ”

Müzisyen Murat Arkan, “Onur Şener, Ankara’nın Çankaya ilçesinde çalıştığı işletmede müşteriler tarafından istek parça nedeniyle çıkan tartışma sonrası vahşice öldürülmüştür. Mmüzisyenleri derinden üzen bu olayın ardından şiddetin son bulması temennimizdir. Yıllarca müziğe emek vermiş müzisyenlerin yaşadığı sorunları dile getirmek hakkımız ve görevimizdir. Belli bir kurumda çalışmayan hemen hemen her müzisyenin yaşadığı sorunlar aynıdır. Hiçbir sosyal güvencesi olmadan, bir açıklama yapılmadan her an işimizi kaybetmek, çeşitli bahanelerle işimizin konserlerimizin iptal edilmesi, zaten zor durumda hayatını idame ettirmeye çalışan müzik emekçilerini daha da zorlamaktadır. İşletme ve müşteriler ile olan ilişkilerde zor durumda kalan da biziz. Birçok işte hafif ya da ağır şekilde şiddete maruz kalıyoruz ve hor görülüyoruz. Müzisyenler olarak bunu hak etmiyoruz ve saygı duyulmasını istiyoruz” diye konuştu.

“Şiddetin her türünü karşı çıkıyoruz” diyen Arkan açıklamasının sonunda ise “Müzisyene olduğu gibi kadına, çocuğa, doktora ve sağlık çalışanlarına hizmet sektöründe yer alan herkese yönelik şiddeti kınıyoruz ve son bulmasını diliyoruz. Bodrum müzisyenleri olarak toplumsal farkındalık yaratmak için estrümanlarımız ile buradayız” ifadelerini kullandı.

Müzisyenler Onur Şener’in fotoğrafının önünü ellerindeki begonvilleri koyarak eylemi sonlandırdı.

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir