Biraz insaflı olmak gerek

Biraz insaflı olmak gerek
Alican Özcan

İletişim Bilgileri

Haftalardır kazanamayan Fatih Karagümrük, savunmada sakatların artmasıyla yoğun fikstürde yorgunluk alarmı veren Fenerbahçe karşısında planını çok iyi uyguladı. Andrea Pirlo belki de göreve geldiğinden beri taktik anlamda en iyi maçını çıkarttı. Ancak o da, Fenerbahçe’nin ‘dalgakıran’ etkisi yaratan hücumcularına denk geldi.

Fabio Borini’nin maç boyunca Gustavo Henrique’ye kurduğu üstünlük, Karagümrük’ü oyunda tutan en önemli faktördü. Ama Karagümrük’ün vasatlaşan orta sahası ve vasat altı savunması, İtalyan oyuncunun çabasını anlamsız kıldı. Karagümrük’ün kalite olarak pek bir şey vaad etmeyen savunması, Enner Valencia gibi bir tehlike karşısında daha da çaresizleşti. Joao Pedro ve Emre Mor ilk yarıda biraz olsun katkı verebilseydi, Fenerbahçe maçı belki de önceden kopartabilirdi.

İrfan Can Kahveci’yi uzun süre sonra ilk kez bu kadar oyunun içinde gördüm. Hem hücumda hem de savunmada kendisine verilen görevi layığıyla yerine getirdiği için bu sezon ligde en fazla süreyi (88′) aldığı maçı oynadı. İsmail Yüksek ve Miguel Crespo’nun uyumu, Fenerbahçe’de hücumcuların da işini kolaylaştırıyor. Ancak İsmail ilk yarıda top dağıtım işini iyi yapamayınca ve Macar savunmacı da gününde olmayınca ihale Szalai’ye kaldı.

Altay ve Szalai için iyi bir gece olmadığı kesin. Ama iki oyuncunun da yuhalanacak kadar tepki görmesi yersiz. Her futbolunun kötü günü olabileceği gibi, sezon başından beri tüm takım rotasyona girerken, bu iki ismin neredeyse her maçı 90 dakika oynadıklarını unutmamak ve biraz insaflı olmak gerek. Altay’ın da kalesine gelen her şutun gol olması sorununa bir çare bulması şartıyla…

Jesus son haftalarda oyuncu değişiklikleri konusunda aksıyor. Ya geç kalıyor, ya oyuna girenler katkı veremiyor. Eğer Batshuayi 90+5’te mucizeyi gerçekleştirmeseydi, muhtemelen oyuna geç alındığı için Jesus hedef tahtasına konacaktı.

Her şeye rağmen, çoğu bireysel hatadan 4 gol yediğin maçı 5 gol atarak kazanıyorsan, bunun rakiplere vereceği mesaj 3 puandan daha değerlidir. Çünkü son yıllarda, Fenerbahçe’nin psikolojisi bu gelgitleri kaldıramaz ve muhtemelen maçtan mağlup ayrılırdı. Ancak görüyoruz ki, Fenerbahçe şampiyon gibi oynamaya ve şampiyonluğa odaklanmış durumda…


Alican Özcan

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir