Haber Buketi

Bakan Kurum: Artçılar devam ederken inşaat yapılmayacaksa hiçbir inşaatın yapılmaması gerekir

Bakan Kurum: Artçılar devam ederken inşaat yapılmayacaksa hiçbir inşaatın yapılmaması gerekir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, uzmanların deprem bölgesinde artçı depremlerin yoğun olduğu bu zaman diliminde inşaatlarda beton dökmenin sakıncalı olduğu uyarısını yapmasına ilişkin olarak, “Artçılar devam ederken inşaat yapılmayacaksa hiçbir inşaatın yapılmaması gerekir” yorumunu yaptı.

Sabah yazarı Dilek Güngör, Bakan Kurum’un açıklamalarına köşesinde yer verdi.

Rezerv alanlarda yapılacak konutlarla ilgili mikro bölgeleme jeolojik ve zemin etütlerinin yapıldığını, radye temel ve tünel kalıp sistemlerinin kullanıldığını söyleyen Bakan Kurum şu ifadeleri kullandı:

“Ülkede her yıl binlerce artçı deprem oluyor. Bu depremlerde de inşaatlar yapılıyor. Artçılar devam ederken inşaat yapılmayacaksa hiçbir inşaatın yapılmaması gerekir. Asıl olan doğru zeminde ve doğru şekilde yapmak. Hocalarımız sahada, artçı depremde yapısal hasar olup olmadığına da bakılıyor. TOKİ’nin yaptığı afet konutlarının hepsi ayakta… Birçoğu 1 yıl içinde yapıldı.

“Enkaz kaldırma 3-4 ay sürecek olan yerler var”

Enkaz kaldırma 3-4 ay sürecek olan yerler var. Buralarda tasarıma uygun yapılaşma da başlayacak.

Bakan Murat Kurum, kendileriyle sözleşme imzalayan inşaat firmalarına 240 gün süre koyduklarını belirterek, “Bu da 8 ayda teslim etmeleri anlamına geliyor. Biz daha önceki depremlerin ardından yaptığımız konutları 6 ayda teslim ettik. Burada da 1 yıl içinde vatandaşlarımızın ihtiyacını gidererek konutları inşa edeceğiz” açıklamasını yaptı.

TIKLAYIN |  Prof. Dr. Naci Görür uyardı:  Deprem bölgesinde artçı depremlerin yoğun olduğu bu zaman diliminde inşaatlarda beton dökmek son derece sakıncalı

 

İlgili Haberler

Gündem

Mehmet Ocaktan: AK Parti’yi dinin temsilcisi gören bazı…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir