Arjantin kalecisi Emiliano Martinez hem kurtarışları hem de sevinciyle gündem oldu

Arjantin kalecisi Emiliano Martinez hem kurtarışları hem de sevinciyle gündem oldu

2022 Dünya Kupası finalinde Fransa’yı penaltı atışları sonucunda yenen Arjantin, 36 yıl sonra kupayı müzesine götürmeyi başardı. Tüm gözler Lionel Messi’nin üzerindeydi ancak, Arjantin kalecisi Emiliano Martinez bütün spot ışıklarını üzerine çekmeyi başardı.

Maç içinde önemli kurtarışlara imza atan Emiliano Martinez, uzatma süresinin son dakikalarında Randal Kolo Muani ile karşı karşıya kaldı. Fransız futbolcunun sert şutunu ayaklarıyla çıkartan ve bir mucizeye engel olan Emiliano Martinez, maçın penaltılara gitmesini sağladı.

Penaltı atışlarında da Kingsley Coman’ın şutunu kurtararak Arjantin’in kupaya uzanmasında büyük rol oynayan Emiliano Martinez, Aurelien Tchouameni’nin de topu auta atmasıyla ilginç bir dans figürüyle sevindi.

İlginç mimikleri ve hareketleriyle dikkatleri üzerine toplayan Martinez, asıl bombayı ödül töreni sırasında yaptı. Turnuvanın en iyi kalecisi seçilen ve ödülünü almak için sahneye çıkan Martinez, ‘Altın Eldiven’ ödülünü kasık bölgesinde tutarak tüm dünyayı şaşkına çeviren müstehcen bir harekete imza attı.

“İKİ BOKTAN ŞUTLA…”

Aston Villa forması giyen deneyimli kaleci, maçtan sonra yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Penaltılarda sakindim. Kaleye üç kez geldiler ve üç gol attılar. Ama sonrasında kendimi toparladığımı düşünüyorum. Çok mütevazı bir yerde büyüdüm ve İngiltere’ye gittiğime çok gençtim. Bu kupayı aileme adıyorum. Maç kontrolümüzdeydi ve iki boktan şutla maç berabere oldu. Acı çekmek kaderdir dedik. 3-2 kazanırız derken bir penaltı daha attılar. Çok şükür son dakikadaki pozisyonda topu ayağımla çıkarabildim.”

MESSI’NİN UĞURLU BİLEĞİ

Öte yandan, Arjantin kalecisi Martinez’in, Fransa maçında Lionel Messi’nin uğurlu bilekliğini taktığı görüldü.

2018 Dünya Kupası’nda, İzlanda’ya karşı penaltı kaçıran Messi’ye, orada bulunan Arjantinli muhabirlerden birisi şans getirmesi için kırmızı bileklik verdi. Bilekliği taktıktan sonra grup aşamalarının son maçında Nijerya’ya karşı harika bir gol atan Messi, 2019’da Philippe Coutinho ve Copa America sırasında Paulo Dybala’ya da bu bilekliklerden verdi.

Turnuvanın en iyi kalecisi ödülünü almaya giden Martinez’in de bileğinde Messi’nin meşhur kırmızı bilekliğinden olduğu görüldü.

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir