Araştırma: Uzaktan çalışanlar eskiye nazaran daha fazla çalışıyor

Araştırma: Uzaktan çalışanlar eskiye nazaran daha fazla çalışıyor

Koronavirüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında günlük hayatın önemli bir parçası haline gelen uzaktan çalışma düzeninin, çalışanların eskisine nazaran daha fazla toplantıya katılmasını gerekli kıldığı ortaya çıktı. 

Yapılan bir araştırma, sıklıkla işten kaytarmakla ilişkilendirilen evden çalışma düzeninin çalışanların iş arkadaşlarıyla daha fazla iletişim kurmasını ve daha fazla toplantıya girmesini gerektirdiğini ortaya koydu.

Teksas Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, evden çalışan kişilerin sanıldığının aksine, iş arkadaşlarıyla salgından öncekine nazaran daha fazla iletişim haline girdiğini tespit etti.

“Salgından önce haftada 5 olan toplantı sayısı, şimdi 8 oldu”

Uzaktan çalışma sistemine getirilen eleştiriler ve bu düzen nedeniyle iş ortamının kopuk hale geldiği yönündeki endişeleri mercek altına alan araştırmacılar, 2022 yılında uzaktan çalışanların salgının başladığı 2020 yılına oranla yüzde 59 daha fazla toplantıya katıldığını bildirdi.

Elde edilen verilere göre evden çalışan bir işçi, salgından önce haftada ortalama 5 toplantıya katılırken, bu sayı 2022’de 8 toplantıya yükseldi. 

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir