Haber Buketi

Antalya’daki Bu Göz Kamaştırıcı Doğal Şovu: Düden Şelalesi

Antalya’daki Bu Göz Kamaştırıcı Doğal Şovu: Düden Şelalesi

Her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turistin ağırlandığı Düden Şelalesi, Antalya’daki en önemli turistik yerlerden biri. Türkiye genelinde ve hatta yabancı turistler sayesinde diğer ülkelerde de tanınan Düden Şelalesi, iki farklı kola ayrılır ve bu kollardan biri Aşağı Düden; diğeri ise Yukarı Düden olarak adlandırılır. Bazı kaynaklarda İskender Şelalesi olarak da geçen Düden Şelalesi, ulaşımının kolay olması ve eşsiz bir doğal güzellik olması yönüyle öne çıkar.

Bu içeriğimizde Antalya Düden Şelalesi hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.

Düden Şelalesi Hakkında Bilgi

antalyadaki bu goz kamastirici dogal sovu duden selalesi 0

Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nden alan Düden Şelalesi, Düdenbaşı adı verilen noktada yüzeye çıkar. Düden Çayı boyunca iki kola ayrılır. Bu kollardan biri Aşağı Düden, diğeri ise Yukarı Düden’dir.

Aşağı Düden, Antalya’ya yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki koludur. Yukarı Düden ise Varsak’a 1 km uzaklıkta yer alır. Her iki kol da Akdeniz’e dökülür. Aşağı Düden Şelalesi, Lara yakınlarındadır. bölgenin adı Karpuzkaldıran olduğu için Karpuzkaldıran Şelalesi de denilmektedir.

Aşağı Düden Şelalesi’nin yakınındaki Gençlik Parkı, hem ailece geziler yapmak hem de şelaleyi seyretmek için en ideal yerler arasında. Ayrıca kafeterya, otopark ve piknik alanı da burada yer alıyor. Tepedeki şelale manzaralı restoranlardan birinde kahvaltı yapmak Antalya’daki en keyifli aktiviteler arasında yer alıyor.

Yukarı Düden Şelalesi ise aynı zamanda İskender Şelalesi olarak da bilinir. MÖ 334-333 yıllarında Pamfilya’yı fetheden Büyük İskender’in bu bölgeden geçtiği ve burada atlarını sulattığı rivayeti nedeniyle bu adı almıştır. Yukarı Düden Şelalesi’nin bulunduğu alan, Devlet Su İşleri tarafından 1970-1972 yılları arasında piknik ve mesire yeri yapılmıştır. Yüzeyden hiç su çıkmadığı zamanlarda bile Düden Şelalesi’nin altından saniyede en az 10 metreküp su yüzeye çıkıyor.

Düden Şelalesi Nerede? Nasıl Gidilir?

antalyadaki bu goz kamastirici dogal sovu duden selalesi 1 w67RlBVU

Aşağı Düden Şelalesi, Antalya’da Lara yakınlarında yer alıyor. Adres ve konum bilgileri şu şekilde:

Adres: Çağlayan, Lara Cd. No:457, 07230 Muratpaşa/Antalya

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Yukarı Düden Şelalesi adres ve konum bilgileri ise şu şekilde:

Adres: Varsak Mahallesi Düden Şelalesi Parkı içi, Kepez/Antalya

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Düden Şelalesine ulaşım için minibüs ve otobüs seçenekleri bulunuyor. Aynı zamanda Aşağı Düden için tekne turları da var. Antalya limanından tur rezervasyonu yaptırabilir ve tekne turu ile bölgeyi gezebilirsiniz. Limanda çeşitli su aktivitelerini birleştiren çeşitli tur türleri mevcuttur. Bazı turlar 2 saat, bazıları ise 5 saat sürüyor ve fiyatlar buna göre artıyor.

Düden Şelalesi Hakkında Ziyaretçi Yorumları

antalyadaki bu goz kamastirici dogal sovu duden selalesi 2 9ha6IQ3i

Yukarı Düden için ziyaretçi yorumları şu şekilde:

‘Çok güzel görülmesi gereken doğa harikası bir yer.  Hafta sonu biraz kalabalık  fakat hafta içi erken giderseniz.  Daha güzel  olur.  İçerisinde  mağarası  da var içerisinden geçebilirsiniz suyun  altından  bakabilirsiniz.  Parkın içerisinde kafeler var suyun güzelliğini izlerken kahvenizi yudumlayabilirsiniz.’

‘O kadar muazzam ki Allah ne güzel yerler yaratmış dedirtiyor, mükemmel bir görüntüsü var’

Aşağı Düden için ziyaretçi yorumları ise şu şekilde:

‘Antalya’ya gittiyseniz burayı görmeden sakın dönmeyin. Burası düden şelalesinin denize dökülen kısmı oluyor. Başı da ayrı yerde. Ben hayatımda ilk kez denize dökülen bir şelale gördüm. Gördüğüm şelaleler arasında yerini edindi. Ayrıca çevresinde çok geniş ve güzel bir park alanı var. Burada oturup dinlenebilirsiniz. Yükseklik nedeniyle Antalya sıcağında çok iyi giden serinliğe sahip. Otopark konusunda ben gittiğimde hemen dibinde ücretsiz park yerleri vardı. Kamp sandalyenizi ve masanızı götürün ve keyfinize bakın. Özellikle gün batımında güzel olduğunu söylediler, ama biz biraz daha erken gittik yine de güzeldi.’

İlgili Haberler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir