Alkollü araç kullanırken yakalanan sürücü: Bir gün bunun başıma geleceğini biliyordum, amacımız ‘ehliyetli’ araç kullanmak değildi

Alkollü araç kullanırken yakalanan sürücü: Bir gün bunun başıma geleceğini biliyordum, amacımız ‘ehliyetli’ araç kullanmak değildi

Aksaray’da alkollü araç kullanırken polise yakalanan sürücü, “Bir gün bunun başıma geleceğini biliyordum ustam. Amacımız ehliyetli araç kullanmak değildi” dedi. 

Olay, Tacin Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Parkı uygulama noktasında yaşandı. Kentte huzur ve güvenin sağlanması amacıyla Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri uygulama noktasına yaklaşan otomobili durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen 39 yaşındaki sürücü Adem G.’nin hal ve hareketlerinden şüphelenen polis ekipleri sürücüye alkol testi yapmak istedi. Alkol testini duyunca çeşitli bahanelere sığınan sürücü, alkol metreyi üflememek için dakikalarca polis memurunu oyaladı. 

“5 dakika bekleyip üfleyeyim, bir sürü problem çıkar” 

1 tane alkol içtiğini belirterek alkol testine girmek istemeyen sürücü, “1 tane bira içtim eve gidiyorum, üfleme falan derken bir sürü problem çıkar. 5 dakika bekleyeyim o zaman öyle üfleyeyim abi. Sigara falan da içiyorum” dedi.

Bir süre polis memurunu oyaladıktan sonra alkol metreye üfleyen sürücü 0.83 promil alkollü çıktı. Polis memurunun “0.83 promil alkollüsünüz” demesi üzerine sürücü, “Çok mu?” diye sordu. Polis memuru ise sürücüye yasal sınırların üzerinde olduğunu anlattı. 

“Amacımız ehliyetli araç kullanmak değildi” 

Sürücü, basın mensuplarının “Neden alkollü araç kullanıyorsunuz?” sorusuna “Öyle zor bir soru sordun ki” diye cevap verdi.  

Alkollü sürücü ehliyetle alkolü karıştırarak, “Ağabey, ehliyetli araç kullanmak değildi amacımız, evimize gidiyorduk, konu büyütüldü anlıyor musun? Biraz daha detaylı girer misin? Çok mu alkollü, az mı alkollü diye” diye cevap verdi. Basın mensuplarının kamerasından rahatsız olan alkollü sürücü kamera yüzünden iletişim kuramadığını belirterek, “Ama ağabey buradaki konu çok farklı. Kamerayı yüzüme tutmuşsunuz ben sizinle iletişim kuramıyorum şu an anlıyor musun” dedi. 

“Benim alkolüm yasal sınırlara gelince arabaya binip gidebilir miyim?”

Polis ekiplerince aracı yakınlarına verilmek istenen alkollü sürücü aracını da başkasına vermek istemedi. Beklemek istediğini belirten sürücü, polis memurlarına ilginç bir teklifte bulunarak, “Ağabey, şimdi ben biraz beklesem. Uygulama bittiği zaman, benim alkolüm yasal sınırlara gelince arabaya binip gidebilir miyim? Çünkü ben kimseyi rahatsız etmek istemiyorum bu saatte” dedi.

Polis memurunun “Aracı otoparka çektirmek zorunda kalırım” ifadesi üzerine, “Öyle olmaz, o kadar vaktimiz yok diyorsunuz yani. Cezası ne kadar abi? Ehliyeti alıyor musunuz?” diye sordu. 


Alkollü araç kullanırken yakalanan sürücü, ehliyetle alkolü karıştırdı: 
“Amacımız ehliyetli araç kullanmak değildi” 

“Bir gün bunun başıma geleceğini biliyordum siz çok abartıyorsunuz” 

Ehliyetine el konulacağını öğrenen sürücü bu seferde polis memuruna bir başka teklifte bulundu. İlk kez yakalandığını belirten alkollü sürücü, “İlk seferde ceza ile olmuyor mu?” diyerek ehliyetini vermek istemedi.

Bir süre sonra kendisini görüntüleyen basın mensuplarına dönen alkollü sürücü, “Bir gün bunun başıma geleceğini biliyordum anlıyor musun ustam? Ama yani oluyor mu böyle? Kamerayı da yüzüme tutmuşun” dedi.

Basın mensuplarının “Alkollü araç kullanmanız oluyor mu?” sorusuna ise yaptığı hatayı kabul ederek, “Olmuyor, evet” dedi. Muhabirlerin, “O zaman neden kullanıyorsun” sorusuna ise “O şekil bir şey değil. Normal aldım, bir tane içtim eve gidiyordum. Siz çok abarttınız olayı. Benim dosyam falan yok ki” cevabını verdi. 

“Bugün ben hata yaptım ama siz de beni affederseniz ben de bir daha yapmayacağım”

İşlemlerinin yapılması için polis memurlarının yanına giden alkollü sürücü bu kez de polis memurlarından kendisini affetmelerini istedi. 6 ay süreyle ehliyetine el konulacağını öğrenen sürücü, “Şimdi ehliyet sizde mi kalacak? Ne kadar süreli kalacak? Ama abi 6 ay süreyle ben o zaman pazara gidemem ki, bu nasıl olacak? Bunu lütfen düzeltelim. Çünkü ben pazara çıkıyorum. Bugün ben hata yaptım ama siz de beni affederseniz ben de bir daha yapmayacağım” dedi.

“Zavadak dayı gibi kaza yapmadık, eve gidiyorduk” 

2,5 yıl önce Antalya’da 220 promil alkolle trafik kazası geçiren ve “Kırmızı ışıkta geçip bana zavadak vurdu, beni öldürmeye çalıştı. Korona virüsünden mı kaçıyorsun” diyen alkollü sürücüyü hatırlatan alkollü sürücü, “Ağabey hatırlıyor musun? Bir zaman bir tane böyle çıkıyordu ya haberlere. Ben o yüzden çekiniyorum sana tepki gösteriyorum. Yanlış anlama yani anlıyor musun? Öyle zavadak dayı gibi değil, biz kaza falan yapmadık anlıyor musun? Eve gidiyorduk” diye kendini savunmaya çalıştı. 

Sürücüye alkollü araç kullanmaktan bin 823 lira para cezası kesilirken, ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu.

Trafikten men edilen aracı otoparka çekilen sürücü ifadesi alınmak üzere Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. (İHA) 

Çağrı Tasarım Kampanya

Buraya Dikkat!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir