Haber Buketi

AKP’den eski AKUT Başkanı Mahruki’ye 50 bin liralık tazminat davası

AKP’den eski AKUT Başkanı Mahruki’ye 50 bin liralık tazminat davası

Online İSG Eğitimi

AKP’nin avukatları, “partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunduğu” gerekçesiyle eski Arama Kurtarma Derneği (AKUT)Başkanı Nasuh Mahruki hakkında, 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Avukat Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan‘ın, asliye hukuk mahkemesine sunduğu dava dilekçesinde, Mahruki’nin sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan, “AK Parti hakkında katlanılması mümkün olmayan suç isnadı ve iftiraların yer aldığı açıklamalar” yaptığı bildirildi.

Dilekçede, davalının birçok kez benzer eylemlerde bulunduğu, gerçek dışı iddialarla kamuoyunu yönlendirme ve toplum nezdinde partinin itibarını zedeleme kastıyla paylaşımlar yaparak, partinin kişilik haklarını alenen ihlal ettiği iddia edildi. Partinin “çirkin ve mesnetsiz” ithamlara maruz kalmasının, kurumsal kişiliğine zarar verdiği kaydedilen dilekçede, parti aleyhindeki paylaşımlarla eleştiri, düşünce özgürlüğü sınırlarının aşıldığı savunuldu.

Dilekçede AİHM’den örnekler verildi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Anayasa Mahkemesi kararları ile Yargıtay içtihatlarından örnekler verilen dilekçede, ifade özgürlüğünün sınırsız olmadığı, kişilerin şeref ve haysiyetlerinin koruma altına alındığı vurgulandı.

Partinin siyasi pozisyonu ve toplumdaki konumu gereği manevi değerlerinin açıkça zarar gördüğü belirtilen dilekçede, partinin kişilik hakları ve saygınlığına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle davalı Mahruki’nin 50 bin lira manevi tazminata mahkum edilmesi talep edildi.(AA)

İlgili Haberler

Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu: Benim düşüncem yerel seçimlerden önce kurultayın…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir