Haber Buketi

6284 tartışması | İsmail Saymaz: İhtimaldir ki AK Parti, bir avuç marjinale boyun büküp Özlem Zengin’i feda edecek

6284 tartışması | İsmail Saymaz: İhtimaldir ki AK Parti, bir avuç marjinale boyun büküp Özlem Zengin’i feda edecek

Online İSG Eğitimi

Gazeteci İsmail Saymaz, Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) Cumhur İttifakı’na katılma şartı olarak ileri sürdüğü 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un değiştirilmesi talebine, “kırmızı çizgimizdir” diyen AKP Genel Başkanvekili Özlem Zengin’in “Hedef haline geldim. Yüzlerce tehdit mesajı alıyorum. Bu yalnızlıktan yoruldum. Keşke daha İslami bir ortamda tartışabilsek” sözleriyle ilgili olarak, “AK Parti ihtimaldir ki bir avuç marjinale boyun büküp Özlem Zengin’i feda edecek” dedi. 

İsmail Saymaz, AKP’li Özlem Zengin’in “kırmızı çizgimiz” dediği 6284 sayılı kanunun ardından tehdit mesajları almasıyla ilgili olarak Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

Saymaz, şunları kaydetti:

“Tarikatlar, cemaatler ve bir avuç radikal İslamcı verdikleri destek karşılığında iktidardan diyet bekliyor. Bu diyet kadınların hürriyeti. İsterler ki… Erkek şiddet uygulayabilsin, birden çok ve reşit olmayan kızlarla evlenebilsin. Devlet eve karışmasın. Ağır çekim İranlaşma bu.

AK Parti iktidarı kaybetmemek için bir avuç marjinalin talebine göre kanun çıkarıp kanun kaldırıyor. Hüda Par ve YRP’nin katılımıyla ülkenin en aşırı sağ koalisyonu kuruluyor. Türkiye’nin 100 yıllık mücadeleyle elde ettiği tüm hukuki ve demokratik kazanımlar tehdit altında.

AK Parti ihtimaldir ki bir avuç marjinale boyun büküp Özlem Zengin’i feda edecek. Bu burada duracak sanıyorlar, asla durmayacak. Yarın okuyan kızlara ve çalışan kadınlara sıra gelecek. Ertesi gün… ‘Eve otursunlar’ diyecekler. ‘Sokağa çıkmasınlar’ diyecekler.” 

TIKLAYIN – AKP’li Özlem Zengin’den 6284 açıklaması: Yüzlerce tehdit mesajı alıyorum

İyi Partiİyi Parti

İlgili Haberler

Politika

MAK Araştırma’nın başkanı: İkinci turda Erdoğan’ın kazanması kuvvetle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir